AH Van Mierlo/Reflex Kampen wint zwaarbevochten duel met Kangeroe

reflex heren 1

Eindelijk, dat was het gevoel dat zaterdag 16 januari 2016 overheerste bij de spelers van AH Van Mierlo/ Reflex Kampen. Enerzijds omdat de laatste competitiewedstrijd alweer
dateerde van 12 december 2015, anderzijds omdat de heren hun laatste thuiswedstrijd in het kader van de competitie zelfs op 7 november 2015 (meer dan twee maanden geleden) speelden.

logo-reflex

Tegenstander van dienst was Kangeroe H1 uit Hardenberg. Tijdens de wedstrijd in Hardenberg was al gebleken dat dit team het de mannen uit Kampen zeer lastig konden maken. In Hardenberg werd destijds 1-3 gewonnen en ook nu wisten de mannen van Kangeroe toch weer een (achteraf terecht) puntje mee te snoepen.
In de eerste set leken de mannen uit Kampen nog last te hebben van een gebrek aan wedstrijdritme. Het spel liet te wensen over, evenals de mentaliteit. Prikballen van de aanvallers van Kangeroe vielen als rijpe appelen op de grond aan Kamper zijde, aanvallend had Reflex het lastig en serveren kon er onvoldoende druk worden gelegd op de pass-lijn van Kangeroe. Halverwege de set wist Jorn Diender het tij te keren. Op zijn service werd er een gat van 5 punten geslagen (17-12). In het verloop van de set kwam Kangeroe toch weer terug (21-21), maar met Ronald Buis op service wist de thuisploeg de set toch binnen te slepen (25-21).
In set twee werd een van de doelstelling van trainer Daniël IJsselstein bijna gehaald: dat was in maximaal 9 rotaties de set binnenslepen. Sándor van Straten legde daarbij met zijn 6 servicepunten een stevig fundament. Op 20-14 probeerde ex-Reflextrainer Henk Hansma zijn mannen van Kangeroe nog te motiveren om de set goed te beeindigen, maar met 25-15 ging ook de tweede set naar de thuisploeg.
De derde set werd een heel ander verhaal. Tot 23-22 stond Reflex Kampen de hele set aan de goede zijde van de score, maar daarna ontwikkelde zich een hevige en emotionele strijd om de setwinst. Beide teams kregen in het verloop van de set de kans om de wedstrijd (Reflex) en de set (Kangeroe) in het slot te gooien, maar beide teams slaagde daar even zo vaak niet in. Reflex had vooral moeite met het scoren van de rallyballen. Uiteindelijk was het de diagonaal-speler van Kangeroe die met een harde aanval de set in het slot gooide (30-32).

Tijdens de wisseling van speelhelft gaf een van de spelers van Kangeroe aan dat het nog wel eens een lange wedstrijd kon worden, waaruit bleek dat Kangeroe geloofde in een 5-setter. In set 4 mocht Eric Berkemeijer starten voor Jeroen van Doorne. Lars Bergman, die in de derde set Sándor was komen te vervangen, mocht blijven staan. Tot 14-14 ging het gelijk op. Daarna nam Kangeroe het initiatief en liep uit naar 19-22. Boven de 20 punten kwam een van de sterke punten van Reflex naar boven: het uitspelen van de set. Twee series van 3 punten en maar 1 punt van Kangeroe leverde een eindstand van 25-23 en een 3-1 winst voor AH Van Mierlo/ Reflex Kampen H1 op. Een zwaarbevochten zege in een veelal geen hoogstaande wedstrijd. Het besef is er dat het volgende week om 17:00 uur in de thuiswedstrijd tegen Sudosa uit Assen (veel) beter zal moeten. De 3-2 zege van Zwolle op Flash-Veendam betekent echter wel dat Reflex een punt is uitgelopen op de mannen uit Zwolle in de strijd om de titel in de 2e divisie!