HomeRegiosportGo Ahead – Harkemase Boys 3-3

Go Ahead – Harkemase Boys 3-3

-

Marcel van der Steege startte met de volgende 11 spelers:

Demi Loet-Loetoer, Momen Mohammed, Edwin Starke, Jeroen van den Bosch, Mark Koomen, Andre Timmerman, Yoshua van Marle, Sander Morren, Nick Bakker, Jurrian Zandbergen, Madih Doufikar

Wederom behaalde Kowet een zeer verdienstelijk gelijkspel tegen een kampioenskandidaat. Waar iedereen op sportpark ‘De Bosk’ had verwacht dat ‘de Boys’ van meet af aan het heft in handen zouden nemen was het Kowet dat in de 1e 5 minuten 2 corners overleefde en daarna de 1e helft volledig domineerde en ook zeer terecht met 0-2 de kleedkamers mocht opzoeken.

Harkemase Boys mocht blij zijn dat de rood gelen het duel nog niet hadden beslist. In de rust heeft Willem Brouwer zeer waarschijnlijk een donderspeech gegeven want in de 2e helft een totaal ander spelbeeld. Kowet moest terug en Robin Huisman de Jong wist via een vrije trap en een benutte penalty de stand weer gelijk te brengen. Linksback Mark Koomen kreeg hierbij ook zijn 2e gele kaart en nadat spits Heine Uuldriks de 3-2 scoorde waren de meegereisde supporters bang voor een grote nederlaag maar niets was minder waar want met 10 man scoorde Jurrian Zandbergen alsnog de terechte maar niet meer verwachte 3-3 !!
go-ahead-kampenIn de 1e helft begon Harkemase Boys aanvallend en al snel volgden er 2 corners. Die leverden niks op en na 8 minuten kwam Kowet verassend op een 0-1 voorsprong. Een uitstekende pass van achteruit op Madih Doufikar en zoals zovaak dit seizoen was hij zijn tegenstander te snel af, legde goed af op Yoshua van Marle en die schoot de bal binnen. 6 minuten later was het al 0-2. Nu was het Yoshua die de bal afspeelde op Madih en via hem en verdediger Stevan de Geijter belandde de bal op merkwaardige wijze in het doel. Kowet speelde uitstekend en had weinig te duchten van ‘de Harekieten’. Kansen waren er voor Sander Morren, Jurrian Zandbergen en Madih Doufikar maar de gasten lieten na om de score verder uit te bouwen. Harkemase Boys stelde hier alleen een goed schot van aanvoerder Klaas Schotanus tegenover, rust 0-2.

Na rust een totaal ander spelbeeld en de druk werd door de thuisploeg opgevoerd. Al snel in de 2e helft kreeg men een vrije trap op de rand van de zestien en Robin Huisman de Jong wist wel raad met dit buitenkansje, 1-2. Kowet bleef ondanks het doelpunt compact en goed georganiseerd spelen en Jeroen van den Bosch heerste achterin. Toch voelde je aankomen dat het wel eens mis kon gaan want Harkemase Boys heeft voorin met Johnsen Bacuna en Heine Uuldriks veel kwaliteit lopen. De normaal zo solide linksback Mark Koomen had een zware middag tegen Bacuna en na 68 minuten werd het 2-2 toen Mark een overtreding maakte binnen de zestien en de penalty werd goed binnen geschoten door Huisman de Jong. Tevens kreeg Mark zijn 2e gele kaart en dus moest Kowet met 10 man verder. 5 minuten later wisten de friezen zelfs op voorsprong te komen. Een goede aanval via de linkerkant en Heine Uuldriks kon simpel scoren. Harkemase Boys dacht de overwinning al binnen te hebben maar in de 84e min was het Jurrian Zandbergen die uit een vrije trap van Kaan Ozcan de bal goed verlengde met zijn hoofd en doelman Maikel Kampjes was kansloos, 3-3. Er volgden nog 2 gevaarlijke momenten voor het doel bij Kowet maar Demi Loet-Loetoer redde 1 keer uitstekend en de andere mogelijkheid ging hard voorlangs. Zo eindigde deze interessante wedstrijd in 3-3 en Marcel van der Steege en zijn spelers waren na afloop niet tevreden met 1 punt. Vooraf hadden we echter getekend voor een gelijkspel in Harkema en als we zo blijven voetballen volgen de overwinningen vanzelf !!

8e min 0-1 Yoshua van Marle
14e min 0-2 Eigen doelpunt Stevan de Geijter
50e min 1-2 Robin Huisman de Jong
68e min 2-2 Robin Huisman de Jong
73e min 3-2 Heine Uuldriks
84e min 3-3 Jurrian Zandbergen