Kampen Marketing presenteert ambachtelijke Hanzeroute

Gezamenlijk ontwikkeld met gemeente, Koggewerf en Rabobank

Ambachtelijke route

Alle betrokken partijen gaven gisteren acte de presence bij de overhandiging van het eerste exemplaar van de door hun uitgezette route. De wandeling voert langs ambachtelijke winkels en plaatsen in de Kamper binnenstad. In een stralend zonnetje werd op de Koggewerf de route meteen bestudeerd nadat wethouder Geert Meijering officieel het eerste miniatuur boekwerkje had ontvangen van Frans Holleman, de voorzitter van Stichting Kampen Marketing.

Naast deze twee personen meldden zich nog meer promotoren van Kampen, zoals stadsgids Cor Adema, citymarketeer Emiel Kuijpers, twee deelnemende ondernemers, twee dames van Kampen Marketing en Arjen Hendriks, voorzitter van Stichting Kamper Kogge, met twee vrijwilligers van zijn stichting, te weten Jan van Werven (in het midden op bovenstaande foto) en Ina Hup (in het midden op onderstaande foto). Namens Rabobank IJsseldelta voegde zich zakelijk account manager Jenneke Palland (rechts op bovenstaande foto) bij het gezelschap. Zij lichtte haar bijdrage aan het project toe door te wijzen op haar betrokkenheid bij Kampen: ”De Oudestraat boven- en benedenstrooms misten een verbindende schakel en die wordt met deze route gelegd.”

Ambachtelijke route

Het idee voor een ambachtelijke route is ontstaan in de Stadswinkel die inmiddels is opgeheven. De ondernemers in de binnenstad die nog ambachtelijk te werk gaan, of anderszins een binding met ambacht hebben, zijn gevraagd om mee te doen. Zo kan bijvoorbeeld chocolaterie De Swaen niet ontbreken, aanwezig in de persoon van Roel van Gelder, evenmin als de Eenhoorn en de Olifant, aanwezig in de persoon van Thomas van Klaphake. De sigarenfabrikant bestaat al 190 jaar en de Eenhoorn gaat dit op 8 december vieren met een opera. Een andere deelnemer is schoenenmaker Bolinde die ambachtelijk te werk gaat maar ook ongemerkt in een historierijk en monumentaal pand is gehuisvest (zie onderaan). De route loopt van de Koggewerf naar molen d’Olde Zwarver en bestaat nu uit 10 winkels en enkele bijzondere plaatsen. Nieuwe ondernemers kunnen zich altijd aanmelden en dan wordt de route uitgebreid. Wethouder Meijering gaf aan erg blij te zijn met deze route en die te zien als ”een nieuwe manier om Kampen op de kaart te zetten”. De route is op veel plaatsen verkrijgbaar zoals bij alle hotels, winkels, musea en de Koggewerf. Ook is de route plus toelichting op de deelnemers te downloaden (zie onderaan). Samengevat vormt de route in de woorden van Frans Holleman ”een ketting, een parelsnoer van verhalen en plaatsen.”

Ambachtelijke route

Zie ook:
Monument in Oudestraat uitgelicht als groots geboortehuis
De ambachtelijke Hanzeroute van Kampen (PDF-document)


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*