Anique Frans Nederlands Kampioen dressuur en uitslagen Delta Ruiters

Foto van auteur

Door Rudi Last

Het NK dressuur werd dit weekend over twee dagen verreden voor o.a. de Young Riders waar “onze” Anique Frans op zondag haar tweede deel (de kür) van het kampioenschap mocht rijden voor de titel Nederlands Kampioen. Na het eerste onderdeel stond Anique Frans samen met haar paard Jack Sparrow tweede met 70.303% achter de uiteindelijke zilveren medaillewinnaar.

Zonder verwachtingen startte de combinatie aan de SeBo Interior & Equipage Junioren Kür op muziek. Want als debutante in deze klasse op dit niveau op de kampioenschappen wil je weten waar je staat tussen de grote namen en gewoon lekker rijden. Op de muziek van de kür zette het tweetal de puntjes op de i, door alles netjes af te werken en alle onderdelen goed af te werken waardoor de muziek en het paard zeer goed op elkaar afgesteld konden worden. Een prachtige afsluiting van een geslaagd weekend.

Nadat de laatste combinatie was gestart werd duidelijk dat Anique Frans met Jack Sparrow met de 74.283% vanuit de kür op muziek met een gemiddelde van 144.586% de beste over de twee onderdelen was. Dat betekend dat zij Nederlands Kampioen van de Young Riders 2023 is geworden. En dat is een hele knappe prestatie, daar zijn wij als Deltaruiters natuurlijk heel trots op!!

Er werden meer wedstrijden georganiseerd. In de wijk werd zaterdag voor de pony ruiters het Pinkster concours geopend.

Rosalie Verwoert startte met Teddy in de L1 dressuur en deze proef werd met 200 punten beloond. Dat maakte dat zij een 3e prijs mee naar IJsselmuiden mocht nemen.

In Harich was het een drukte van belang onder de Welshpony rijders. Daar werd de jaarlijkse Welsh pony sportdag georganiseerd. Dit is een dag met veel variatie op sport gebied en waar de pony’s hun veelzijdigheid laten zien.

’s Ochtends mocht Sherise en Roselyn Slendebroek eerst dressuur rijden. Beide meiden startten in de klasse L1. Cat D/E.


Sherise Slendebroek werd met haar pony DJ in de eerste proef 3e met 195 punten. Roselyn Slendebroek wordt hier met Chavello’s Golden Cutie 5e met 192,5 punt. In haar tweede proef met Chavello’s Golden Cutie reed de combinatie 206,5 punt en dat leverde hen een mooie 1e prijs op.


Na de dressuur werd er gesprongen. Sherise sprong 2 parcoursen foutloos rond in de klasse 60 cm met Goldberg’s Chilayne, wat tweemaal een 1ste plek voor haar betekende. Hiermee werd zij de beste combinatie over de 2 parcoursen in de kleine maat (abc ponys) en won Sherise ook nog eens een prachtige sjerp.
Maar ook Roselyn Slendebroek ging goed en foutloos. In de klasse 70 cm startte zij met Oraya Emelwerth. Hier wonnen zij de 2e plek.


Daarna mocht Sherise Slendebroek van start gaan met DJ in de 80 cm. Hun eerste parcours ging super en dat vond de jury ook, waardoor zij de meeste stijlpunten krijgen. Hierdoor ook de klasse 80 cm hadden gewonnen.


Als laatste mocht Roselyn Slendebroek nog een springrondje doen met Chavello’s Golden Cutie. Dit dezen zij in de klasse 90 cm. Hier worden zij 2e in het tweede parcours.


Maar de dag was nog niet om want ze moesten nog wachten op de uitslag van het allround kampioenschap. Hierin tellen de 1e proef van de dressuur en het 1e parcours van het springen. Maar het wachten werd beloond, want Sherise Slendebroek wordt met DJ “gewoon” even ALLROUND KAMPIOEN in de grote maat.


Sophie Riezebos startte met haar Mulan ook op de Welshdag-Noord in Harich. Ze heeft met Mulan een mooie Z1 proef gereden die werd beloond met 223 punten en daarmee is ze als 2e geëindigd.

Gerelateerde Berichten