Anneloes de Roo pakt Goud en Zilver op het NK

Zaterdag 21 mei en Zondag 22 mei werd in Wageningen het Nederlands Kampioenschappen voor studenten afgewerkt. Een toernooi met veel top atleten van formaat. Voor Isala’96 kwam student en atleet Anneloes de Roo aan de start van de wedstrijd. De onderdelen 100 meter horden en 200 meter sprint stonden op het programma.

De zilveren medaille op de 100 meter horden.
De zilveren medaille op de 100 meter horden.

Dat Anneloes een mooie progressie heeft gemaakt afgelopen trainingsperiode, was al bekend. Echter deze snelle dame blijft verbazen en blijft sneller gaan. Zaterdag was de dag van de 100 meter horden. In de serie werd een tijd van 14.39 seconden geklokt. Haar tweede beste tijd ooit gelopen en meer dan genoeg voor de finale. In de finale was de scherpte nog hoger en knalde ze naar een tijd van 14.19 seconden wat niet alleen goed was voor een nieuw persoonlijk record, maar ook het Zilver.
Zondag waren de weersomstandigheden iets minder met wind en regen en stond de dubbele spintafstand op het programma. In een tijd van 25.94 liep Anneloes ontspannen een afstand van 200 meter en plaatse zich sovereign voor de finale. De finale was alles of niets en dat ze in vorm is blijkt meer en meer. In een bloedstollende race kwam ze tot een persoonlijk record tijd van 25.43 seconden en pakte de Gouden medialle.

De titel op de 200 meter
De titel op de 200 meter

Met deze prestaties zal Anneloes met een goed gevoel zich klaarmaken voor het NK Atletiek halverwege juni 2016
Voor uitslagen : https://www.atletiek.nu/wedstrijd/chronoloog/5242/