maandag, september 16, 2024

HomeRegiosportArbitrale dwaling beslist kampioenschap 2e Klasse G

Arbitrale dwaling beslist kampioenschap 2e Klasse G

-

Dit medium leent zich niet om het functioneren van scheidsrechters te bekritiseren, maar dit keer wijk ik van die gewoonte maar eens af.

KHCDe arbiter van dienst de heer van der Pol uit het nabij gelegen Zwolle heeft met een uiterst dubieuze beslissing, door Nick Notrot 10 minuten voor het eind van de wedstrijd met een rode kaart weg te sturen de wedstrijd beslist. De tot dat moment uitstekend leidende arbiter was hierna het overwicht volledig kwijt.

Dan iets over de wedstrijd. ASVD en KHC hielden elkaar in het begin aardig in evenwicht, met over en weer wat kleine kansjes. In de 23e minuut was er de 1e serieuze kans voor KHC, maar Leroy Knol kon maar half de voet tegen de bal krijgen. In de 31e minuut was het Arjan Bults die KHC op 1-0 bracht door in een kluwen van spelers doeltreffend uit te halen. Na de rust een aanvallend ASVD, en KHC kreeg via de counter enkele uitstekende kansen om de score verder uit te bouwen.

khclogoIn de 70e minuut was er een enorme kans voor Arends op een voorzet van Tom Diender, echter de bal stuiterde over het doel. ASVD zag intussen de kampioens kansen verdampen, tot dat de arbitrage de polder bewoners de helpende hand bood. ASVD speler Wilco Braamt wou dwars door een paar verdedigers heen, de scheidsrechter floot hierbij voor een overtreding en tovert tot ieders verbazing een rode kaart voor Nick Notrot te voorschijn. Vol ongeloof loopt een zichtbare overwinning in de slotfase uit op een enorme deceptie. ASVD weet wel raad met de overtal situatie en weet ver in blessuretijd het kampioenschap binnen te halen door de 1-2 te scoren.

Ondanks alles feliciteren wij alle Drontenaren met het behaalde kampioenschap. KHC moet volgende week nog aan de bak tegen Lelystad om een periodetitel binnen te halen. Uiteraard gaan we de jongens ondersteunen als 12e man.