zaterdag, april 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurGemeentearchief Kampen organiseert Archievendag 2013

Gemeentearchief Kampen organiseert Archievendag 2013

-

We blikken vooruit op “Archievendag 2013” – Een gesprek met Margreet Vink van het gemeentearchief….

[soundcloud_ultimate track=https://soundcloud.com/kampenonline/gemeentearchief-kampen]

GA-2-Kampen

Archievendag 2013

Thema: ‘Vorst en Volk’

Het Gemeentearchief Kampen organiseert op 19 oktober een archievendag. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij het Gemeentearchief aan de Molenstraat  28. Er worden vier rondleidingen door het depot gegeven, om 10.30, 11.30, 13.30 en 14.30. Normaal is dit gedeelte van het archief voor bezoekers gesloten. Tevens zijn de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV), historische vereniging ‘Jan van Arkel’, Defensie Uniform Privé Museum en  Stichting Kadekraan aanwezig om bezoekers van informatie te voorzien. Ook is een mini-expositie ingericht, waarin belangrijke, Koninklijke, bezoeken centraal staan. De wandelroute ‘Vorst en Volk’ is op deze dag gratis te verkrijgen.

De week van ‘Vorst en Volk’

Om bezoekers in de gelegenheid te stellen ook op andere momenten het archief te bezoeken, is het archief van dinsdag 22 t/m vrijdag 25 oktober tussen 09.00 en 16.30 uur geopend. Elke dag zijn de NGV of historische vereniging ‘Jan van Arkel’ aanwezig om bezoekers te informeren over en te ondersteunen met  genealogisch onderzoek (stamboom onderzoek). Met veel enthousiasme helpen zij bezoekers op weg  die onderzoek willen doen naar hun familiegeschiedenis. Iedereen die hier graag meer over wil weten is van harte welkom.
In deze week is daarnaast de mini-tentoonstelling ‘Vorst en Volk’ te bezoeken. In deze expositie zijn charters en oorkonden te zien, waaronder een brief van de Koning van Noorwegen aan de inwoners van Kampen, de handtekening van Willem van Oranje en natuurlijk ook ons ‘Stuk van het Jaar’: de brief van Jan van Arkel.

Kinderactiviteit

Om ook de kleine bezoekers niet te vergeten wordt op woensdagmiddag 23 oktober een speciale kinderactiviteit georganiseerd. Kinderen van groep 3 t/m 8 zijn om 14.00 uur van harte welkom voor een workshop ‘kroontjespen schrijven’ of ‘zegel maken’. Kosten hiervoor bedragen € 2,50 en reserveren is gewenst. Reserveren kan per e-mail: gemeentearchief@kampen.nl

Wandelroute

 Ter gelegenheid van de ‘maand van de geschiedenis’ geeft het Gemeentearchief een wandelroute uit. De route is verkrijgbaar is boekvorm en leidt wandelaars langs diverse plekken in Kampen waar belangrijke, Koninklijke, bezoeken hebben plaatsgevonden. Wandelaars krijgen informatie over de bezoeken, er is beeldmateriaal te  zien en er worden anekdotes van ooggetuigen aangehaald. Het boekje is vanaf 19 oktober verkrijgbaar bij het Gemeentearchief en kost € 2,50. Voor bezoekers van de archievendag is de wandelroute gratis!

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen