Arend Runia Kandidaat-voorzitter Dos Kampen

 

Deze week maakte Arend Runia bekend zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap bij voetbalvereniging DOS Kampen. Na verkennende gesprekken met het bestuur en de begin dit jaar gevormde denktank ziet Runia goede aanknopingspunten voor een vruchtbare samenwerking.

Dos Arend RuniaVoor DOS Kampen betekent dit, uiteraard na goedkeuring van de ledenvergadering, dat de vacature wordt opgevuld die ontstond na het vertrek van Martin de Jong in november 2014. Vanaf dat moment heeft Hardy Wellenberg als interim-voorzitter de taken overgenomen. Dat er gezocht moest worden naar een structurele oplossing was al snel duidelijk. Het bestuur is de afgelopen periode gezamenlijk opgetrokken met de nieuw gevormde denktank. Op zoek naar een geschikte kandidaat vonden zij deze in de persoon van Arend Runia. Wellenberg: “We zijn erg blij met deze ontwikkeling. Met Arend Runia hebben we een persoon gevonden met bestuurlijke ervaring en die weet wat gevraagd wordt van een voorzitter. Ik heb dan ook het volste vertrouwen in deze samenwerking.”

Bijzondere Ledenvergadering
Nieuwe bestuursleden – en dus ook een nieuwe voorzitter – moeten worden benoemd door de leden van de vereniging, zo ook in dit geval. Het bestuur van DOS Kampen wil hiermee niet wachten tot de volgende Algemene Ledenvergadering van 25 november a.s. Daarom is er besloten om de Bijzondere Ledenvergadering uit te schrijven voor vrijdag 30 oktober. Deze Ledenvergadering stond al eerder gepland maar was tot nader tijdstip uitgesteld. De uitnodiging voor de leden en de agenda volgt binnenkort op de website van DOS Kampen.

Arend Runia
In het dagelijks leven is Arend Runia algemeen directeur van Marant in Elst. Marant houdt zich bezig met het veranderingsproces in het onderwijs. Hiervoor is Runia zes jaar lid geweest van het College van Bestuur van de Landstede Groep in Zwolle. Ook in het vrijwilligerswerk is Runia actief. Sinds 2001 penningmeester bij Stichting KunstWerk en sinds april dit jaar ook voorzitter van bestuur bij Stichting Welzijn in Kampen. Arend Runia ziet volop uitdagingen bij DOS: “DOS Kampen is een begrip in de stad en regio maar ook landelijk. Een prachtige vereniging met nog volop mogelijkheden. Er is veel te doen maar met de juiste mensen op de juiste plek en een duidelijke strategie heb ik er het volste vertrouwen in. Ik kan niet wachten om te beginnen!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*