Atleten AV Isala ’96 halen bevrijdingsvuur op in Wageningen

bevrijdingsvuur2Wat een aantal weken geleden als een losse opmerking begon, eindigt in de nacht van 4 op 5 mei a.s. in een sportieve daad van respect voor de vrijheid. Twaalf atleten van atletiekvereniging Isala ’96 halen die nacht het bevrijdingsvuur op in Wageningen.

Even was het spannend of op zo’n korte termijn de organisatie van het ophalen van het vuur zou lukken. Maar met de steun van het Groot Burger Weeshuis, Shirts-bedrukken.nl, Administratiekantoor De Wilde, www.fietsverhuurkampen.nl powered by Van Dijk Bikes en de Kamper Oranje Vereniging bleek het haalbaar. Rond middernacht vertrekken de atleten met begeleiding in twee busjes richting Wageningen waar ze rond de klok van 02:00u het bevrijdingsvuur in ontvangst nemen. Als ze eenmaal de fakkel in handen hebben voert de route al hardlopend via Bennekom, Otterlo, Hoenderlo, Apeldoorn, Vaassen, Epe, Heerde, Hattem en Zalk naar Kampen.

De atleten variëren in leeftijd van 12 tot 22 jaar. Ze gaan in estafettevorm circa 100km afleggen. Met het oog op veiligheid fietst de gehele route een begeleider mee. In de nachtelijke uren zorgt de fietser ook voor de verlichting van het parcours. Om 13:00 uur wordt de vlam in het stadspark verwacht waar de bevrijdingsvuur in Kampen zal worden ontstoken. Dit wordt het startsein voor een middag vol activiteiten in het stadspark.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*