Atleten Isala’96 openen sterk het outdoorseizoen in Heerde

218

“Maar liefst drie Kamper records”

Zaterdag 8 april stond de eerste outdoorwedstrijd van het seizoen op het programma. Enkele atleten van Isala’96 besloten om naar Heerde af te reizen en hun vorm te testen tijdens het DSM Baancircuit.

Jeroen van Veen en Gert Jan Feenstra opende het bal op de 110 meter horden. In een tijd van 15.63 seconden pakte Jeroen de winst. Gert Jan behaalde tijdens zijn eerste race 110 meter horden ooit een tijd van 23.06 seconden. Even later won Jeroen ook het polsstokhoogspringen bij de mannen met een hoogte van 3.90 meter. Tijdens de 800 meter testte Jens Tybout zijn nieuwe trainingstactiek op de baan. En niet zonder resultaat. Met een tijd van 2.06.50 opende hij net iets boven zijn beste tijd ooit en werd hiermee tweede.

Op de 300 meter sprint stonden de meeste atleten aan de start. Met twee Kamper records op dit onderdeel lieten Loek Könning met 37.32 seconden bij de mannen en Greet vrijbloed met 50.35 seconden bij de vrouwen 35+ dat ze een top winterseizoen hebben gedraaid.

In een tijd van 4.36.22 winst Henk Jan Dorgelo het laatste Kamper record van de dag te behalen op de 1500 meter. Met deze tijd werd hij tweede in het klassement bij de mannen 35+