zaterdag, april 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosport*AUDIO* Voorbeschouwing ACV - Go Ahead Kampen

*AUDIO* Voorbeschouwing ACV – Go Ahead Kampen

-

Afgelopen weekend stond er geen competitie ronde in de hoofdklasse C gepland. Beide ploegen hadden een hierdoor een vrije zaterdag. Er werd door ACV en Go-Ahead Kampen al op dinsdag 4 februari geoefend. ACV won met 1-3 bij stadsgenoot Achilles 1894 en Kowet verloor met 2-1 bij de beloften van PEC Zwolle.

Reactie Madih Doufikar Go Ahead Kampen 

Reactie Hendrik Oosting ACV 

De laatste competitie wedstrijd verliep qua resultaat voor beide teams wisselend. De rood gelen wonnen thuis met 2-1 van Berkum. Marcel van der Steege zei na afloop: ‘’ We hebben vanmiddag gewonnen van een directe concurrent, vreemd genoeg, want ik dicht Berkum grote kwaliteiten toe dan op de positie waar ze nu staan. We hebben hen nu achter ons gelaten op de ranglijst en hierdoor afstand genomen van de onderste plaatsen. We begonnen goed aan de wedstrijd, kwamen verdiend op voorsprong en speelden prima. Naarmate de 1e helft vorderde, merkte ik dat mijn ploeg vooral voorin niet fris genoeg was en hierdoor werd Berkum de bovenliggende partij en kwam men verdiend op 1-1. In de rust hebben we onze tactiek aangepast, omdat ik vond dat we moeite hadden om het goede niveau van de beginfase vast te houden. We kozen ervoor om minder dominant te gaan spelen, Berkum het spel te laten maken en te gokken op resultaat gerichte uitvallen. We hebben voorin namelijk spelers die een wedstrijd uit het niets kunnen beslissen en gelukkig voor ons gebeurde dat ook via Jurrian Zandbergen. ‘’

De tegenstander a.s. zaterdag is ACV uit Assen. De ploeg van trainer Hendrik Oosting bezet momenteel de 1e plaats in de hoofdklasse C met 36 punten uit 16 wedstrijden. Men heeft met Robin Mulder de topscorer van alle hoofdklassers in huis. Hij wist tot op heden al 16 keer het net te vinden. De trotse koploper wil dit seizoen de stap naar de topklasse gaan maken. In de laatste competitie wedstrijd tegen CSV Apeldoorn kon men een belangrijke stap zetten door in ieder geval de 2e periode alvast binnen te slepen. Dit lukte echter niet, want in Apeldoorn verloren de Assenaren met 1-0 door een laat doelpunt van Kampenaar Jeroen Drost. Hierdoor is de wedstrijd tegen ons voor ACV nu van cruciaal belang. Komend weekend is namelijk de laatste speelronde in de 2e periode. ACV leidt met 19 punten uit 8 wedstrijden, maar Harkemase Boys staat daar maar 1 puntje achter. Aangezien ‘the boys’ uit Harkema een thuiswedstrijd spelen tegen AZSV zal ACV dus hoogstwaarschijnlijk zelf moeten winnen om de periode te pakken.

In de heenwedstrijd eerder dit seizoen won ACV zeer gelukkig met 0-1 in Kampen door een doelpunt van Robbie Holder. De scherpte in de afwerking ontbrak bij Kowet en hierdoor gingen de punten mee naar Assen.

Gak1_ACV1_20130928_03

De grote vraag is of ACV de druk aan kan en of de Assenaren na afloop een klein feestje kunnen gaan vieren. De 2e periodetitel zou de ploeg wat rust geven voor het verdere verloop van de competitie. Gaat Go-Ahead Kampen hier zaterdag aan mee werken ?? In de huidige vorm is een stunt zeker niet ondenkbaar. Inmiddels zijn we namelijk alweer 6 wedstrijden op rij ongeslagen (Flevo Boys thuis 4-4, Harkemase Boys uit 3-3, SVZW thuis 1-1, SC Genemuiden thuis 2-0, VVOG uit 2-2 en Berkum thuis 2-1). Door de goede resultaten is er een gat geslagen met de onderste ploegen en hierdoor kunnen de rood gelen zaterdag vrij uit gaan voetballen. Men zal er in Assen absoluut niet gerust op zijn. Scheidsrechter van dienst is dhr Erik ter Brake uit Dedemsvaart. Hij heeft Go-Ahead Kampen in het verleden al meerdere malen gefloten en is een meer dan uitstekend leidsman. Ik verwacht dan ook een zeer spannende middag op Unive Sportpark te Assen, aanvang 14.30 uur !!

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen