woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosport*AUDIO* Voorbeschouwing Go-Ahead - Berkum

*AUDIO* Voorbeschouwing Go-Ahead – Berkum

-

Afgelopen zaterdag behaalden de rood gelen een dik verdiend punt in de uitwedstrijd tegen VVOG (2-2). Met 10 man wisten we in de blessuretijd nog de gelijkmaker te realiseren.

Achteraf waren de meningen verdeeld. Moesten we blij zijn met een gelijkspel? Of hebben we 2 punten laten liggen? Marcel van der Steege zei na afloop: ‘’Wij gingen vooraf alleen voor 3 punten naar Harderwijk toe. In de 1e helft waren we ook de betere partij. Nadat we in de 55e minuut een zeer discutabele rode kaart tegen kregen en achter kwamen middels een benutte strafschop, hebben we niet alleen karakter getoond, maar ook heel moedig gespeeld door met 3 man voorin te blijven voetballen en druk te houden op VVOG. Uiteindelijk dwongen we de verdiende gelijkmaker zelf af. Als we deze wedstrijd met 11 man konden doorspelen, hadden we hem winnend afgesloten.’’

Berkum-GA (110)

Tegenstander a.s zaterdag is Berkum uit Zwolle. De ploeg van trainer Roeland ten Berge (die aan het einde van dit seizoen vertrekt naar topklasser Excelsior ’31) verkeerd momenteel in zwaar weer. De Zwollenaren zijn momenteel terug te vinden op de 11e plaats, met 15 punten uit 15 wedstrijden. Dit zou aan het eind van de rit nacompetitie betekenen. Gezien de kwaliteiten van de spelersgroep zou dat een wanprestatie pur sang zijn. Afgelopen zaterdag verloor Berkum met 0-3 van koploper ACV. Voetballend was men zeker niet de mindere maar net als de week ervoor (3-0 verlies bij CSV Apeldoorn) werden de mogelijkheden niet verzilverd en dat baart grote zorgen bij ten Berge en zijn spelers.

In de heenwedstrijd eerder dit seizoen werd er zeer onterecht met 2-1 verloren. Grote delen van de wedstrijd waren we toen heer en meester, maar er volgde geen beloning in punten.

totalsportreportBeluister HIER de voorbeschouwing met Edwin Starke van Go Ahead  

Beluister HIER de voorbeschouwing met Marc van der Meulen van Berkum 

Naarmate het seizoen vordert zullen alle ploegen ook steeds meer te maken krijgen met schorsingen. Aankomende zaterdag zijn bij Go-Ahead Kampen Mark Koomen en Hicham Ziyech geschorst. Bij Berkum moet Jason Huisman toekijken vanaf de tribune.

Inmiddels zijn we alweer 5 wedstrijden op rij ongeslagen en zaterdag gaan we dan ook vol voor revanche. Het is voor beide ploegen van groot belang om zo snel mogelijk afstand te nemen van de onderste plaatsen dus alleen een overwinning telt. Ik verwacht dan ook dat het een open wedstrijd gaat worden met kansen over en weer. Genoeg ingrediënten om zaterdag naar Sportpark Middenwetering af te reizen en deze spannende streeksderby te komen bekijken. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Dimitri de Gans uit Zijderveld en begint om 15.00 uur.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen