Authentieke bluegrass van Blue Grass Boogiemen in ‘t Ukien

BGBM_foto-jelle-mollema-1

Op zaterdag 14 maart staat het Nederlandse Blue Grass Boogiemen in cultureel podium ‘t Ukien. Hier zullen ze het publiek vermaken met authentieke bluegrass-countrybilly. Het voorprogramma is in handen van The Old Ditch Riverhoppers.

Blue Grass Boogiemen is door heel de wereld geliefd om hun fantastische spel. Ze hebben al verschillende prijzen binnengesleept, zoals de ‘Crystal Bowl’ tijdens het ‘Guinness International Bluegrass Festival’  als meest populaire bluegrass-band. Ook in eigen land zijn de heren niet geheel onbekend: maar liefst acht keer wonnen zij de Gram Parsons-Award voor ‘beste akoestische band’.

Dat de Blue Grass Boogiemen ook erg goed en leuk op het podium zijn, bewezen ze onder andere op Oerol en Lowlands. Live speelt de vierkoppige band akoestisch met contrabas, gitaar, mandoline en banjo. Inmiddels heeft de band vier albums uitgebracht. Hun laatste album ‘Delivering the Grass’ is door de pers zeer goed ontvangen, tijdens shows komt er zowel nummers van deze albums als klassiekers van het genre voorbij.

Het voorprogramma is in handen van The Old Ditch Riverhoppers uit Utrecht. Zij spelen een mix van bluegrass en oldtime country met een vleugje blues. Gewapend met gitaar, banjo, mandoline, fiddle en contrabas, en geinspireerd door grootheden als The Stanley Brothers, Reno and Smiley, Doc Watson en Townes van Zandt brengen zij een energieke show, vol oude en nieuwe bluegrass en oldtime klassiekers.

De zaal gaat op 14 maart om 20:30 uur open. Tickets zijn voor 8 euro in de voorverkoop te koop bij Blue Music, De Fantast en de website van ’t Ukien. Kaarten aan de zaal kosten € 12,50. Meer informatie is te vinden op de website: www.ukien.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*