Badminton ’80 volgende slachtoffer in zegereeks BC Kampen

141

WEZEP – Tijdens een regenachtige zaterdag was het goed toeven in de Kamphal in Wezep. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd gaven de singlepartijen de doorslag en won BC Kampen met 3-5.

In het begin van de wedstrijd moesten de Kamper heren erg wennen aan de veren shuttle van de tegenstander. Ron van der Kolk en Harry Eringa kregen de shuttle op tijd onder controle en wonnen hun eerste partij. Tjalling Breemer en Robin Kroeze hadden hier echter meer moeite mee en verloren hun dubbel.

In de daarop volgende singlepartijen werd echter het verschil gemaakt. Beemer speelde met zijn tegenstander als een kat met een muis, en won met twee keer 21-10. Kroeze en Van der Kolk wonnen hun singles in twee sets, alleen Eringa kon geen punt binnenhalen.
Met nog twee dubbelpartijen te gaan was een gelijkspel in ieder geval veilig gesteld. De tussenstand was 2-4, maar uiteraard wilde BC Kampen de volledige winst. Van der Kolk en Beemer wonnen redelijk gemakkelijk hun partij met twee 21-15, maar Eringa en Kroeze hadden het zwaarder. Na de eerste set verloren te hebben, knokten ze zich terug in de wedstrijd door de tweede te winnen, maar in een spannende derde set verloren ze alsnog met 18-21. Hierdoor kwam de eindstand op 3-5 in het voordeel van Kampen en was er weer van een directe concurrent gewonnen.