Badmintonners winnen, recreanten kampioen.

Badmintonteams van de BC Kampen waren afgelopen week succesvol. Het eerste team won de thuiswedstrijd tegen Woudenberg. Bij de recreanten kon de vlag in top: zij werden kampioen in de najaarscompetitie.

In Woudenberg had BC Kampen 1 gelijkgespeeld. Toen de Kamper badmintonners op 11 januari de Woudenberger spelers in eigen hal tegenover zich hadden staan, hadden ze dan ook maar één doel: winnen. En dat lukte; de wedstrijd eindigde in 6-2.
De heren begonnen hun dubbel goed, maar hielden dat niet vast. Ze wonnen de eerste set, maar verloren de tweede en derde. Bij de dames ging het beter, zijn versloegen hun tegenstandsters in twee sets.
Tijdens de singlepartijen toonden de Kampenaren hun individuele kracht. Met tips en adviezen van coach Henk Mollet sloegen de spelers zich letterlijk en figuurlijk naar winst, want ze wonnen alle vier.
Met een voorsprong van 5-1 startte de thuisploeg aan de mixpartijen. De eerste ging verloren, maar de tweede leverde nog een laatste punt, waardoor BC Kampen met ruime winst op zak tevreden terug kan kijken.

Recreanten BC Kampen kampioen in de Najaarscompetitie

Op de foto: Edwin Holwerda, Hilbrandt van Boven, Berber Bouma en Annemarie Langeslag. Niet op de foto, wel in het team: Marga Tuinstra

Hoewel verschillende teams nog enkele wedstrijden moet spelen, heeft het team van BC Kampen de overwinning in de recreantencompetitie al veilig gesteld. Tijdens de laatste wedstrijd die het team speelde, uitgerekend tegen nummer twee en grootste concurrent BC ’70 Veluwe, was een 3-5 verlies voldoende om te winnen. De Kampenaren speelden 4-4 gelijk en mogen de competitiewinst dus op hun naam schrijven.

De vijf teamleden hebben twee wedstrijden gelijkgespeeld en alle andere partijen in hun eigen voordeel beslist. Captain Hilbrandt van Boven is erg tevreden: ‘We zijn een hecht team en je kunt merken dat we steeds beter op elkaar ingespeeld raken. In de Voorjaarscompetitie, die eind januari al start, zullen we enkele nieuwe teams van hoger niveau treffen. Ik kijk ernaar uit om onze krachten te meten en er mooie wedstrijden van te maken.’

 

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*