Basketball – Lay Back stuurt Meppel puntloos naar huis

Tegen Red Giants H3 uit Meppel boekten de heren van basketballvereniging Lay Back afgelopen vrijdag de derde overwinning op rij.

layback 2Na een gelijk opgaand eerste kwart nam in de tweede kwart Lay Back het initiatief in de wedstrijd, onder aanvoering van een ontketende Gerrit de Vries (22 punten). Door slim gebruik te maken van de ruimte inside in de verdediging van Red Giants wist hij de scores aaneen te rijgen. Met een stand van 46-36 op de borden, waarbij Mathijn van Zon (21 punten) het stokje af en toe even overnam, was Lay Back niet van plan het doorgaans lastige derde kwart te verslappen en dat gebeurde dan ook niet. Met scores van guard Marc van der Tas (10 punten), Rob de Vries (13 punten) en Martijn Mulder (12 punten) zette Lay Back de lijn door, waardoor met 66-52 aan het eind van de deze kwart de weerstand van Red Giants definitief gebroken was. Zo kon Lay Back uiteindelijk een overtuigende 89-64 overwinning boeken.

Diezelfde avond speelde ook het U18 jeugdteam van Lay Back een prima wedstrijd tegen Red Giants U18-1. Hoewel het een wedstrijd vol fouten was, speelde men sportief en bleef het een plezierige wedstrijd. Lay Back kwam wat moeilijk op gang en in de eerste paar minuten hadden de Red Giants dan ook een flinke voorsprong opgebouwd. Na een time-out en wat aanwijzingen van invallend coach, Thomas Steenwinkel, begon Lay Back weer fris aan de wedstrijd.

Een reeks van acht opeenvolgende punten bracht Lay Back vervolgens op een minieme voorsprong waarin het team zich vast beet. Door effectieve communicatie op haar eigen helft wist het team de tegenstander van scoren te weerhouden en kon het zelf haar voorsprong vergroten. Deze defensieve speelstijl resulteerde in een overwinning voor Lay Back van 50-38. Jordy Elbrink werd topscorer met 14 punten.

layback 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*