BC Kampen 1 start competitie met gelijkspel in Dronten

Het eerste team van Badmintonclub Kampen opende het seizoen met een uitwedstrijd tegen Dronten 2. De middag begon met een verrassing toen bleek dat de Drontenaren veren shuttles gebruiken, anders dan de Kamper spelers gewend zijn. Desalniettemin eindigde de wedstrijd in 4-4.

badminton logo
Zowel de heren als de dames begonnen vol goede moed aan de dubbels. Ron van der Kolk en invaller Robin Kroeze verloren deze in twee sets, de andere heren waren net iets te sterk. Wendy Dam en Nathalie Dekker wisten de winst wel te pakken.
De volgorde van de onderdelen was veranderd, dus toen konden Wendy en Robin gelijk aan de mix beginnen, deze verloren ze in twee sets. Ron begon aan zijn single en verloor de eerste set, maar in de tweede set kwam hij goed terug. Even leek het erop dat de winst van de tweede set naar Ron zou gaan, maar in de verlenging verloor hij toch.
Toen was het de beurt aan Wendy. Ze speelde drie sets, maar de tegenstander was toch te sterk. Nathalie won haar single in twee sets, dat maakte dat de tussenstand 4-2 voor Dronten was. Robin speelde ook drie sets. Hij wist in de derde set toch te winnen en dus ook zijn partij.
Als laatste begonnen Ron en Nathalie aan de mix, zij speelden drie sets en haalden de winst binnen, waardoor de eindstand op 4-4 uitkwam. Het was een leuke wedstrijd met spannende partijen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673