BC Kampen geeft niets cadeau aan Helios SB.

Hoewel het eerste team van Badmintonclub Kampen tegen het vierde van Helios SB speelde op de dat Sinterklaas aankwam, deelden de Kampenaren beslist geen cadeautjes uit. De spannende wedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst eindigde in 4-4 gelijkspel.

ron-van-der-kolk
BC Kampen had wel tijd nodig om in het spel te komen; de beide dubbels gingen in twee sets verloren, maar in de singlepartijen kwam het team sterk terug. Ron van der Kolk, Wendy Dam en Nathalie Dekker hadden elk drie sets nodig om hun tegenstander te verslaan, maar ze deden het wél. Tjalling Beemer bleef helaas achter op de rest; hij verloor in twee sets.
Nathalie en Ron verloren hun mixpartij, maar Wendy en Tjalling waren vastbesloten de Kamper eer te redden. De eerste set van hun gemengd dubbel wonnen ze met verve, maar ze kregen geen kans om de tweede te spelen. De dame van Helios SB verliet de zaal plotseling en kwam pas na een kwartier terug. Wendy en Tjalling accepteerden dit niet, wat ertoe leidde dat ze de wedstrijd wonnen door opgave van het team uit Utrecht.
Mooier was het geweest om de laatste partij écht te winnen, maar de Kampenaren zijn tevreden met de einstand. Het team dankt het publiek dat voor deze wedstrijd in groten getale naar Sporthal Cellesbroek gekomen was. Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Dronten 2 op het programma. Fans zijn weer welkom!

Foto’s: Wendy Dam


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673