Bedankje voor heldhaftig optreden bewoners Hanzewijk

Kampen – Afgelopen donderdagavond ontvingen een grote groep bewoners van de nieuwe Hanzewijk uit handen van onder andere teamschef Johan Ekkel en Burgemeester Koelewijn op het politiebureau in Kampen een bedankje vanwege hun inzet tijdens de aanhouding van twee inbrekers.

Afgelopen zaterdag, omstreeks 16.50 uur, maakten oplettende buurtbewoners de politie attent op het feit dat er een aantal personen zich verdacht gedroegen in de omgeving Beneluxweg/Sint Nicolaasdijk te Kampen. Even later konden twee mannen door de politie op heterdaad worden betrapt tijdens het inbreken in een woning. Deze mannen konden met actieve hulp van een groot aantal buurtbewoners worden aangehouden. Op aanwijzingen van buurtbewoners kon even later nog een derde verdachte worden aangehouden. Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie.

Burgemeester Koelewijn: ‘Het optreden van de buurtbewoners vond ik heel bijzonder, verrassend mooi. En vooral het grote getal van mensen die hierbij betrokken waren maakte het nog veel bijzonderder’ Ook benadrukte de burgemeester de enorme impact die een inbraak heeft op de eigen prive’ situatie.

bewoners Hanzewijk bedankje


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*