zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportBelangrijke overwinning DOS in eerste ronde nacompetitie

Belangrijke overwinning DOS in eerste ronde nacompetitie

-

In de eerste ronde van de nacompetitie heeft DOS Kampen een belangrijke overwinning behaald door WSV uit Apeldoorn met 0-2 te verslaan. Onder leiding van trainer Richard Karrenbelt, die met zijn elftal tiende eindigde in de reguliere competitie van de 1e klasse G, begon DOS Kampen gedreven aan de wedstrijd.

De sfeer zat er vanaf het begin goed in, mede dankzij de enthousiaste fans. Al vroeg in de wedstrijd werd Steyn van Ark onreglementair gestopt op de rechterflank, wat leidde tot een vrije trap. Nick Hendriks bracht de bal voor en Vincent Huisman wist bij de eerste paal zowel zijn tegenstander als de keeper te verschalken, wat DOS een vroege voorsprong opleverde.

Deze snelle treffer zette WSV aan om de druk op DOS te verhogen. Hoewel het team uit Apeldoorn wisselde van posities en het tempo opvoerde, kwamen er aanvankelijk weinig kansen. DOS Kampen kwam nauwelijks aan aanvallen toe en het eerste serieuze schot van WSV in de 21e minuut ging net naast. Rond de 30e minuut kon een schot van Mike Allan de Beer maar net gekeerd worden door doelman Fariz Mesud. Nog voor rust kreeg WSV een zware klap te verduren toen Jorn Braakhekke een directe rode kaart kreeg na een overtreding op Vincent Huisman. Vanaf dat moment trok WSV zich terug en kreeg DOS de controle over de wedstrijd. Net voor rust maakte Lenhard de Velde, na een goed genomen corner door Steyn, de 0-2 met een kopbal.

In de tweede helft bleef DOS Kampen op zoek naar de bevrijdende derde treffer. Allan, Robin Mulder, en Twan Knul creëerden enkele goede kansen, maar telkens stond WSV-doelman Largo Karrenbelt in de weg. In de 66e minuut leek Allan een penalty te verdienen na een mooie dieptepass van Nick, maar de scheidsrechter oordeelde anders.

WSV kreeg nog een grote kans enkele minuten later, maar Lenhard de Velde kon de bal net voor de doellijn wegwerken. De slotfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg, met invaller Timber van Tongeren die een goed schot loste, maar Fariz Mesud hield zijn doel schoon. In de extra tijd kreeg WSV nog een kans, maar de voorzet van Van Tongeren werd naast gekopt.

Na het laatste fluitsignaal bedankte de voltallige selectie van DOS Kampen de Ultras voor hun steun en sfeeracties. Hun massale ondersteuning zal ook volgende week weer nodig zijn wanneer DOS Kampen het in Lelystad opneemt tegen Unicum in de volgende ronde van de nacompetitie.