donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportBelangrijke zege KHC

Belangrijke zege KHC

-

KHC is er in geslaagd om de belangrijke thuis wedstrijd tegen FC Zutphen te winnen. De Zutphenaren hadden net als KHC de punten hard nodig, en er ontstond direct al een wedstrijd met veel spanning.

KHCDat resulteerde dan weer niet in goed voetbal, want er ging nogal wat mis aan beide kanten. Toch kwam KHC op voorsprong, in de 19e minuut werd Tom Diender op rechtsweg gestuurde, de bal kwam vervolgens bij Jeffrey de Nooijer die stelde vervolgens uitblinker Arjan Bults in staat te doelpunten.

De vreugde was echter van korte duur want enkele minuten later was de stand alweer in evenwicht na mistasten in de Kamper defensie. Daarna ging KHC enkele keren door het oog van de naald want Zutphen probeerde op voorsprong te komen. In de 33e minuut leek dat ook te gebeuren maat de bal werd nog nipt van de doellijn gehaald door Karim Gabara.In de 40e minuut was het echter KHC dat weer op voorsprong kwam, Bult ontfrutselde een verdediger de bal, gaf deze vervolgens af op Leroy Knol die de bal vervolgens hard inschoot. Zutphen zette nog even aan maar KHC kon de voorsprong behouden tot de rust.

Na de thee een wat beter KHC, dat in de wedstrijd werd geholpen door wat domme overtredingen van Zutphense kant. Eerst werd in de 72e minuut een aanvaller weggestuurd wegens natrappen, en enkele minuten later werd Leroy Knol onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen. De Munnik wist wel raad met dit buitenkansje en bracht de stand op 3-1 en daarmee was de strijd gestreden.

KHC voerde de score vlak nog op tot 4-1 via een doelpunt van Tom Diender, die de bal goed aangespeeld kreeg van de van een lastige blessure terug kerende Erik Post. De op het oude nest terug gekeerde voetballer viel prima in, na vorige week al bepalend te zijn geweest in het 2e elftal met 2 doelpunten.

Resumerend, een prima overwinning KHC dat met deze overwinning stijgt naar de 9e plaats op de ranglijst. Ondanks de rode kaart was het toch een sportieve wedstrijd, prima geleid door scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. We gaan naar Enschede waar we spelen tegen Sparta Enschede. De wedstrijd op Sportpark Schreurserve begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Ommen. We gaan met de bus, vertrek 12.00 uur.