vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportBelangrijke zege voor Wit-Blauw/Green Organics

Belangrijke zege voor Wit-Blauw/Green Organics

-

Wit-Blauw-Green-OrganicsVoor de vierde maal dit jaar mocht Wit-Blauw/Green Organics aantreden tegen ZKV uit Zaandam. In de vorige drie ontmoetingen werd er slechts één keer gewonnen door Wit-Blauw/Green Organics dus de ploeg wist van te voren dat het een zware wedstrijd zou worden. Een overwinning zou Wit-Blauw/Green Organics goed kunnen gebruiken om uit de kelder van de competitie te klimmen dus de ploeg wist wat haar te doen stond.

Derinda Duitman begon in deze wedstrijd weer in de basis ter vervanging van de geblesseerde Ingrid Streutker. Het was Gert de Vries die met een fraai afstandsschot de score opende, maar ZKV beantwoordde het doelpunt gelijk met een tegengoal. Dit scenario was typerend voor de eerste fase van de wedstrijd. De ploegen kwamen om en om tot scoren en bleven zo in balans. Toch was het ZKV dat het eerste gaatje in de wedstrijd wist te slaan.

De gasten maakten twee snelle doelpunten en kwamen hiermee op een 4 – 6 voorsprong. Het aanvalsvak met Duitman, Ten Broeke en de familie Fixe had hier geen antwoord en kon niet voor de aansluitingstreffer zorgen. De aanvallen verliepen stroef en door de lengte en het goede verdedigen van de dames van ZKV moest het aanvallend vooral van ten Broeke komen die pech had in de afronding. Hierdoor kon ZKV uitlopen naar een 4 – 9 voorsprong en leek het voor Wit-Blauw/Green Organics een zware opgave te worden. Wit-Blauw/Green Organics toonde echter mentale weerkracht en waar de laatste weken strijdlust ontbrak ging de ploeg er vandaag voor vol. Elyne Visscher zorgde voor de aansluiting met een fraai afstandsschot en een goede doorbraakactie waarna Jelle Visscher een strafworp kon verzilveren.

Wit-Blauw/Green Organics wist voor rust nog in te lopen en de achterstand te verkleinen tot 9 – 11.
Na rust tekende Wit-Blauw/Green Organics gelijk aan voor de 10 – 11 en 11 -11 en was het geloof in een goede afloop van de wedstrijd weer helemaal terug, ZKV gaf zich echter nog niet gewonnen en bleef elke keer op voorsprong komen en de touwtjes in handen houden. In de 45ste minuut moest ZKV met een 15 – 17 stand noodgedwongen een dame wisselen die geblesseerd raakte aan haar enkel. Voor Wit-Blauw/Green Organics was dat zeker niet ongunstig. Fixe die tot dat moment moeite had om los te komen van haar tegenstander kon aanvallend meer dreiging brengen. Zij tekende aan voor de gelijkmaker en zorgde voor de 18 – 18. Meteen daarna mocht Jelle Visscher aantekenen voor de 19 – 18 na een goede actie van Elyne Visscher. Toch wist ZKV weer op gelijke hoogte en zelfs langszij te komen: 19 – 20.

Het slokakkoord was echter voor de thuisploeg. In de laatste minuut van de wedstrijd zorgde Gert de Vries met een prachtige one-hander voor de verlossende 22 – 20 eindstand.
Trainer Harm-Jan Smit was na afloop zeer tevreden met deze bonuspunten en prees de mentale veerkracht die zijn ploeg in de eerste helft had laten zien en de volwassenheid waarmee de ploeg in de aanval voor de juiste oplossingen bleef kiezen. In de aankomende wedstrijden tegen de directe concurrenten moeten Wit-Blauw/Green Organics zich nu veilig gaan spelen.

Doelpunten: Jelle Visscher 6x, Gert de Vries 5x, Elyne Visscher 2x, Jeroen ten Broeke 4x, Krista Fixe 3x en Derinda Duitman 2x.