Beloftenteam Go-Ahead Kampen kampioen

Beloftenteam 2016 go ahead 1

Ook eerste elftal nog in de race om kampioenschap in spannende ontknoping

Het Beloftenteam van Go-Ahead Kampen is kampioen. Na de een na laatste speelronde is de ploeg van trainer Ricardo van de Weerd dankzij een 4-1 overwinning op Bergentheim niet meer te achterhalen door de concurrentie. Het kampioenschap betekent voor de ‘beloften’ rechtstreekse promotie naar de reserve hoofdklasse.

Ook het eerste elftal van Go-Ahead Kampen deed in het weekeinde goede zaken. Het team van hoofdtrainer Edwin van Nijen won zelf de wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys, terwijl directe concurrent vv Nunspeet een nederlaag moest incasseren tegen FC Zutphen. Beide ploegen delen nu op punten de koppositie, maar Nunspeet heeft een beter doelsaldo.

De ontknoping in de Eerste Klasse D lijkt komende zaterdag op de laatste speeldag een buitengewoon spannende Kamper aangelegenheid. Go-Ahead Kampen speelt dan thuis tegen degradant Enter Vooruit. Nunspeet speelt thuis op sportpark De Wiltsangh tegen KHC, waarmee de Kowetters dus niet alleen afhankelijk zijn van hun eigen prestaties, maar ook van het resultaat van één van hun grootste rivalen. Overigens zijn ook Berkum en SDV Barneveld nog in de race voor het kampioenschap. Zij staan beide op één punt achterstand.

Het Beloftenteam is sinds dit voetbalseizoen de nieuwe benaming van het tweede elftal van Go-Ahead Kampen, waarmee de technische staf wil benadrukken dat het gaat om een elftal met beloften uit de eigen jeugdopleiding en aankomend talent. De promotie betekent een kroon op het werk van de technische commissie van de club. Go-Ahead Kampen wil op termijn uitgroeien tot een stabiele middenmoter in de hoofdklasse van het zaterdagamateurvoetbal. In dit beleid heeft het Beloftenteam een spilfunctie als brug tussen de talentvolle jeugd en het eerste elftal. Het eerste elftal en de ‘beloften’ trekken dan ook voortdurend samen op.