Benefietconcert Britten Jeugd Strijkorkest Stadsgehoorzaal Kampen

Ingezonden door het Britten Jeugd Strijkorkest

Op 16 november 2021 speelt het Britten Jeugd Strijkorkest in de Stadsgehoorzaal van Kampen tijdens het Benefietconcert t.b.v. Orange Babies. Het concert wordt georganiseerd door de Rotary Club Kampen. Orange Babiesambieert een wereld waar geen kinderen meer worden geboren met hiv en een samenleving waarin moeders, kinderen en adolescenten, die de gevolgen van de hiv-epidemie aan den lijve ondervinden, een eerlijke kans op een toekomst hebben. De Rotary Club Kampen wil met dit benefietconcert geld inzamelen voor het Orange Babies Child Development Programma dat zich speciaal richtop weeskinderen.


Het Britten Jeugd Strijkorkest treedt op met jong toptalent uit Nederland.
Pianist David Zielman, uit Kampen, speelt het vurige concert voor piano en strijkorkest van de Spaanse componist Joaquin Turina. David is prijswinnaar van het Prinses Christina Concours en speelde eerder met het Britten Jeugd Strijkorkest in een project met dirigent en klavecinist Ton Koopman. Elin Haver (altviool) en Isaac Lottman (cello) zijn beiden prijswinnaars van het
Britten Concours 2020, die als solist met het orkest spelen in werken van Gabriel Fauré en de Georgische componist Sulkhan Tsintsadze. Elin Haver stond in 2020 ook in de landelijke finale van het Prinses Christina Concours.

Verder op het programma muziek van Mozart, Shaw en de naamgever van het orkest, Benjamin Britten. Tijdens deze avond presenteert het Britten Jeugd Strijkorkest haar nieuwe Britten CD 2021 waarop samengewerkt wordt met het beroemde Matangi Quartet. Het eerste exemplaar van de CD wordt uitgereikt aan Hilde Palland, winnaar van Maestro Kampen 2021. De CD is tijdens de pauze van het concert en na afloop te koop voor het publiek. Van de opbrengst van de CD deze avond gaat een derde naar het goede doel van het concert: Orange Babies.

Britten Jeugd Strijkorkest
Loes Visser dirigent
David Zielman piano
Elin Haver altviool
Isaac Lottman cello

Stadsgehoorzaal Kampen
16 november 2021, 19:30 uur
Kaarten via www.stadsgehoorzaalkampen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*