HomeRegiosportBerkum - Go Ahead Kampen 6-0 !

Berkum – Go Ahead Kampen 6-0 !

-

go-ahead Door Robert Hamer

Go-Ahead Kampen heeft dinsdagavond met grote cijfers verloren van Berkum uit Zwolle. De rood-gelen konden in het 1e half uur goed mee komen en na 15 minuten werd een uitgelezen kans (strafschop) gemist door Nick Bakker. In het laatste half uur van de wedstrijd werd de score door man of the match Chris van der Meulen middels 4 doelpunten opgevoerd tot 6-0. De linksbuiten zal zich als een kind in de ballenbak hebben gevoeld !!

Berkum begon heel erg sterk aan de wedstrijd en men zette Go-Ahead goed onder druk. De 1e kans was er na 10 minuten voor Chris van der Meulen. Zijn schot ging echter een meter naast het doel. Na een kwartier spelen werden de rood-gelen voor het eerst gevaarlijk. Kevin Smit gaf een voorzet en de bal belandde tegen de arm van linksback Razi Kanseyo. Arbiter Paarhuis uit Ommen wees resoluut naar de stip. Door de afwezigheid van spits Jurrian Zandbergen nam Nick Bakker dit maal de strafschop. Hij benutte hem echter niet en zo bleef het 0-0. In de fase na de penalty kwam Go-Ahead goed in de wedstrijd. Er werd meer naar voren gespeeld en het veldspel was prima.

Na 28 minuten werd het uit het niets 1-0 voor Berkum. André Timmerman leed balverlies op het middenveld en na een goede steekpass profiteerde William Potkamp optimaal, 1-0. 4 minuten later werd de score al bijna verdubbeld. Na een goede actie van Chris van der Meulen en een prima steekpass kwam Potkamp oog in oog te staan met Tim Noordman. Die won dit 1 op 1 duel en redde uitstekend. In de 35e minuut was het wel raak. Na een scrimmage belandde de bal voor de voeten van middenvelder Ruud Wellenberg en die wist wel raad met dit buitenkansje. Hij schoot de bal beheerst in de linkeronderhoek, 2-0. Voor de rust nog een tweetal mogelijkheden voor Berkum om de score verder op te voeren, maar Jaouad Akloud en Marc van der Meulen hadden beiden het vizier niet op scherp. Ruststand 2-0.

Voor de wedstrijd was al afgesproken dat André Timmerman één helft zou spelen. Arjan Wiegers kwam voor hem in het veld. Gek genoeg kwam Go-Ahead uitstekend uit de kleedkamers. Schoten van Murat Acikgoz en Arjan Wiegers werden met de nodige moeite gepakt door doelman Bram Muis. Nick Hendriks kwam na 58 minuten in het veld voor Laurens van Keulen. Direct na de wissel kreeg Berkum haar 1e mogelijkheid van de 2e helft en meteen was het raak. De bal viel over de verdediging en Chris van der Meulen wist met een schitterende lob Tim Noordman te passeren, 3-0.

In de 63e minuut het laatste wapenfeit van de rood-gelen. Een prima schot van Samir Merraki was te lastig voor doelman Muis op goed te pareren en in de rebound scoorde Nick Bakker. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel en zodoende ging de treffer niet door. Het laatste half uur kan ik kort over zijn. Berkum had vrij spel en achterin was het gatenkaas bij Go-Ahead. Chris van der Meulen zal zich als een kind in de ballenbak hebben gevoeld. Hij wist nog drie maal het net te vinden. Stuk voor stuk steekballen door het centrum van de verdediging en telkens bleef de rappe aanvaller koel in de afwerking. Zo eindigde dit bekerduel in een verdiende en klinkende 6-0 overwinning voor Berkum !!

28e min 1-0 William Potkamp
35e min 2-0 Ruud Wellenberg
58e min 3-0 Chris van der Meulen
72e min 4-0 Chris van der Meulen
78e min 5-0 Chris van der Meulen
86e min 6-0 Chris van der Meulen