Bestuurder aanrijding fietsers aangehouden

politie

In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 september zijn een man en een vrouw uit Noordeinde aangereden door een automobilist, die daarna doorgereden is. Beide fietsers liepen ernstige verwondingen op en de politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in en gaf aan dringend op zoek te zijn naar getuigen. Mede dankzij het onderzoek van de Verkeersongevallendienst ter plaatse is de bestuurder opgespoord, het gaat om een 26-jarige man uit Groningen.

Het ongeval vond rond 01.50 uur plaats, op de Kleine Woldweg in Noordeinde (gemeente Oosterwolde). De 53-jarige man en 50-jarige vrouw fietsten over de Kleine Woldweg toen zij aangereden werden door een auto die richting de Naaldeweg reed. De bestuurder was wel even gestopt, maar is daarna doorgereden.

Diverse passanten schoten na het ongeval te hulp en verleenden eerste hulp aan de slachtoffers. De man en vrouw liepen ernstige verwondingen op en zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij verblijven allebei nog in het ziekenhuis, hun toestand is wel stabiel.

De Verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plaatse en stelde een uitgebreid onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. Hierbij zijn ook sporen aangetroffen van de auto die betrokken was bij de aanrijding. In de loop van de dag werd de identiteit van de vermoedelijke bestuurder bekend en is er contact met hem gelegd. Agenten in Groningen hebben de auto, die forse schade bleek te hebben, op zijn aanwijzing aangetroffen en in beslag genomen. De 26-jarige man zal vandaag door de politie Veluwe-Noord verder verhoord worden over wat er precies gebeurd is afgelopen nacht. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673