Bevrijdingsconcerten

In het kader van de herdenking van 70 jaar bevrijding worden Bevrijdingsconcerten gehouden op verschillende locaties binnen de gemeente Kampen. Tijdens deze concerten wordt steeds gezongen door een aantal koren, afgewisseld met instrumentale bijdragen door o.a. leerlingen uit de talentklas van Quintus, centrum voor kunsteducatie.

Kerkcentrum “De Hoeksteen” aan de Goudplevier in IJsselmuiden is het decor waarin op vrijdag 1 mei om 20.00 uur twee koren van de bekende organist en dirigent Gerwin van der Plaats zingen tijdens het afsluitende concert van deze reeks. Na de openingswoorden van wethouder E. Spaan zingen het Chr. Geref. Kerkkoor “Zingend Getuigen” en “Musica Religiosa” afwisselend hun repertoire. De jonge pianist David Zielman speelt de Drie dansen van Jurriaan Andriessen en er zijn orgel- en pianosolo’s door Harry Hamer en Gerwin van der Plaats die samen aan het eind van het concert een 4 handig orgel/pianowerk spelen.

De toegang tot de concerten is gratis. Om de onkosten te dekken wordt er wél een deurcollecte gehouden. De organisatie van het geheel berust bij de werkgroep “Kampen 70 jaar bevrijd” in samenwerking met het korenplatform van Cultuur Contact van Quintus. Voor informatie: h.v.biessum@ikonenmuseumkampen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*