woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurGedeputeerde Hester Maij bezocht Kampen

Gedeputeerde Hester Maij bezocht Kampen

-

 

Gedeputeerde Hester Maij (o.a. Cultuur, Monumenten, Cultuurhistorie) bracht vandaag een bezoek aan Kampen. Wethouder Janita Tabak ontving haar in de Eenhoorn waar de gedeputeerde haar hartelijk feliciteerde met de BNG Bank Erfgoedprijs. Ook wilde Gedeputeerde Maij alles weten over de aanvraag en de uitreiking van de prijs.

maij-heutzFoto: Janita Tabak

Daarna maakte het gezelschap in het herfstzonnetje een stadswandeling. Via de Oudestraat en de Bovenkerk liep men naar het Oorgat waar mevrouw Maij de ( met provinciaal geld ) gerestaureerde kademuren kon zien. Ook Quintus staat er dankzij de provincie tiptop bij en natuurlijk werd er ook over het belang van cultuureducatie gesproken (een belangrijk speerpunt in onze nieuwe Cultuurnota)  Ook de provincie erkent dit belang en steunt dit met middelen.

Bij de Buitenhaven werd even over de kademuren geleund om een blik te werpen op de Koggewerf en de vindplaats van de IJsselkogge. Een mooi moment om te delen dat het haalbaarheidsonderzoek naar de expositie van de IJsselkogge bijna af is en dat er gisteren nog gesproken is met alle belanghebbenden over de toekomst van het varende erfgoed, de Kogge en de Koggewerf. Een enorme opgave voor de komende jaren. Het bezoek eindigde in de van Heutszkazerne waar de aanwezigen filosofeerden over de toekomst van het enorme complex dat begin 2014 omgetoverd zal zijn tot een levendig cluster met Bibliotheek, Archief, Archeoloog, de lokale Omroep en anderen. Hester Maij liet weten verrast te zijn over de mooie Binnenstad en was onder de indruk van alle ontwikkelingen waar Kampen mee bezig is. Mevr. Maij complimenteerde de aanwezigen vanwege de integrale benadering, en liet terloops ook nog via twitter weten dat de Erfgoedprijs terecht in Kampen terecht is gekomen.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen