HartVoorBurkina

Bijbelgroep bespreekt boek van Cees den Heyer

Foto van auteur

Ook dit seizoen organiseert de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder weer een zogenoemde Bijbelgroep. Dit keer gaat de gespreksgroep in vier avonden Den Heyers boek ‘Ruim geloven. Een theologisch zelfportret’ bespreken.

‘We gaan met elkaar in gesprek over de Bijbel, Jezus, het dogma van de verzoening, en andere thema’s die in dit boek aan de orde komen’, aldus voorganger Anneke van der Velde, die de avonden in goede banen gaat leiden. De eerste avond is dinsdag 22 maart.

‘Groot verlies’
Anneke over het thema van deze avonden: ‘Op 31 maart 2021 is Cees den Heyer, hoogleraar Nieuwe Testament, overleden. Hij was een gewaardeerd lid van onze Vereniging en bij velen bekend en geliefd in Kampen. Een groot verlies. Cees den Heyer heeft onder andere baanbrekend onderzoek gedaan naar een goed begrijpen van de mens Jezus. Daarnaast heeft hij over andere theologische thema’s gepubliceerd.’ Welke theologische ontwikkelingsgang is Den Heyer gegaan, en hoe verhoudt die zich tot onze overtuigingen en de weg die we in ons leven zijn gegaan ten aanzien van geloof? Voorafgaand aan elke bijeenkomst wordt aangegeven welk gedeelte uit het boek zal worden besproken.

De avonden vinden plaats op 22 maart, 12 april, 26 april en 3 mei in Levensbron, Vloeddijk 62. Start is om 19.30 uur. Er wordt rond 21.00 uur afgerond. De avonden zijn ook digitaal bij te wonen. Deelnemen is gratis. Ook hoeft men niet per se alle avonden mee te doen (‘maar dat is natuurlijk wel fijn’, aldus Anneke). Van tevoren opgeven is wel noodzakelijk. Dat kan door een mailtje te sturen naar Anneke van der Velde: veld5834@planet.nl.

Gerelateerde Berichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: