Bijzonder concert stadsbeiaardier Kampen

Stadsbeiaardier Frans Haagen in actie. Foto : Bouke Peterson
Stadsbeiaardier Frans Haagen in actie. Foto : Bouke Peterson

Zaterdag 28 mei 16.00 – 16.30

Dit jaar heeft Kampen de eer om gastheer te zijn van de Nederlandse Klokkenspel Vereniging (NKV). Nederland heeft een rijke traditie en reputatie als het gaat om beiaarden, luidklokken en torenuurwerken; zij vormen een belangrijk onderdeel van het cultuurgoed van de Lage Landen. Kampen neemt hierin een unieke plaats. Zij heeft de enige toren in Nederland die speciaal gemaakt is voor de muziek en het carillon. De Nieuwe Toren is daarmee in feite één groot muziekinstrument dat de stad siert.

De NKV komt zaterdag 28 mei bijeen in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum alwaar de jaarvergadering zal plaatsvinden. Voorzitter Cor Adema van de Beiaardkring Kampen zal aan wethouder Geert Meijering het nieuwe Kamper Beiaardboek overhandigen. Ter afsluiting vindt een uniek concert plaats waar alle Kampenaren van mee kunnen genieten. Stadsbeiaardier Frans Haagen zal samen met celliste Corien Kok een concert verzorgen. De ramen van de Gouden Zaal zullen geopend worden zodat de celloklanken zich op straat zullen vermengen met die van de roemrijke klokken van Van Wou en Hemony. Komt dat horen !

Volledig programma :

12.30 – 13.00 Beiaardbespeling door NKV-leden.
13.15 – 13.45 Studenten hoofdvak Beiaard geven een concert.
13.30 – 14.00 Ontvangst met koffie+ in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum. (Oudestraat 133, tussen de IJsselbrug en de Nieuwe toren).
14.00 – 15.30 De jaarvergadering, voorafgegaan door de overhandiging van het nieuwe Kamper beiaardboek IV door de voorzitter van de Beiaardkring Kampen aan wethouder Geert Meijering

Koffie na de vergadering.
16.00 – 16.30 Concert door Stadsbeiaardier Frans Haagen i.s.m. celliste Corien Kok