HartVoorBurkina

Bijzondere optredens tijdens Quintus Piano Festival

Foto van auteur

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 april organiseert Quintus het Piano Festival. Ongeveer 75 deelnemers uit de regio hebben zich aangemeld voor het concours in de categorie A t/m D+.
Trio Pianissimo
Vrijdag 4 april start het concours vanaf 18.00 uur met een inleiding over 4-handig pianospel. Daarna zijn de deelnemers voor deze categorie aan de beurt. Tijdens het juryberaad verzorgt het Trio Pianissimo een optreden. Het trio wisselt 4-handige en 6-handige werken af waarbij de samenstelling steeds weer een verrassing is. Kenmerkend voor het trio is de eigentijdse en humoristische wijze van optreden waarmee klassieke muziek voor het grote publiek toegankelijk wordt gemaakt.
Op zaterdag 5 april zijn ’s ochtends de voorrondes voor de niveaus A t/m D+. Hierna vindt het finaleconcert plaats om 15.15 uur. ‘s Middag treedt de jonge en zeer getalenteerde pianosoliste, Yang Yang Cai, winnares van o.a. het Steinway Pianoconcours 2012, op voor het publiek. Gedurende deze twee dagen zijn er diverse workshops voor deelnemers aan het concours en leerlingen van Quintus . Het volledige programma kun je lezen op www.quintuskampen.nl.

Yang Yang Cai

Kortom een bijzonder  evenement voor pianoliefhebbers. Belangstellenden zijn dan ook van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Locatie: Quintus, Vloeddijk 38, Kampen. Toegang is gratis!

HartVoorBurkina

Gerelateerde Berichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: