woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurBijzondere tentoonstelling in ikonenmuseum

Bijzondere tentoonstelling in ikonenmuseum

-

Op donderdag 15 februari is in het Ikonenmuseum in Kampen de feestelijke opening van een bijzondere tentoonstelling. Leerlingen uit klas 2 van het Gymnasium Celeanum in Zwolle hebben hun eigen ikonen gemaakt en deze zijn straks te zien in het museum.

Docent kunst beeldend Gwenda Koens: “Ik ben ontzettend trots op de leerlingen. Wat een mooie eigentijdse ikonen hebben ze gemaakt. Heel erg tof van het Ikonenmuseum dat de leerlingen hun werk ook daadwerkelijk mogen exposeren. Een hele ervaring voor ze!”

Afgelopen oktober hebben de leerlingen van het Celeanum een bezoek gebracht aan het Ikonenmuseum in Kampen. Daar kregen zij een uitgebreide rondleiding door conservator Liesbeth van Es en ontdekten zij wat ikonen zijn en waar ze voor dienen. Voor veel leerlingen een eerste kennismaking met deze kunstvorm. Na de rondleiding gingen de leerlingen zelf aan de slag in het museum. Zij kregen de opdracht een ikoon uit te zoeken en daarvan de eigenschaduw op het gezicht goed te bestuderen. De eigenschaduw hebben zij nagetekend op een blad om als voorbeeld te kunnen gebruiken voor hun eigen schilderij.

Eenmaal terug op school schilderden de leerlingen een eigen ikoon met als opdracht: ‘Schilder jezelf als ikoon met symbolen en kleuren die wat over jou vertellen.’ De leerlingen moesten daarom goed nadenken over zichzelf en waar zij waarde aan hechten. Ook doken zij in de wereld van kleurensymboliek. Vervolgens gingen de leerlingen aan het werk met plakkaatverf en verfmarkers op aquarelpapier. Met prachtig resultaat.

Datum: donderdag 15 februari 2024
Tijd: 15.15 uur
Locatie: Ikonenmuseum, Buiten Nieuwstraat 2, 8261 AV Kampen
www.ikonenmuseumkampen.nl

Ons nieuws direct in je email? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief;

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen