Update – VIDEO Grote brand bij rijwielhandel in IJsselmuiden

Video en foto’s ingestuurd

Omstreeks 18:15 brak er bij een rijwielhandel aan de Veenstraat in IJsselmuiden een grote brand uit. De bewoners van omliggende panden zijn uit voorzorg uit de huizen gehaald en de politie heeft straten afgezet.

De brand woed op dit moment in de opslag achter de winkel. De brandweer is met groot materieel uitgerukt en is met 5 wagens aanwezig. hoe en waarom de brand is uitgebroken is op dit moment nog niet duidelijk. De brand trekt veel bezoekers omdat de rookwolken tot in de wijde omgeving te zien zijn. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, de ventilatie uit te zetten en zich niet in de rook te begeven.

Inmiddels zijn ook korpsen uit Ens en Steenwijk opgeroepen om te assisteren bij de brand. In verband met de brand is de Grafhorsterweg afgesloten. Ter hoogte van IJsselmuiden ligt een aanvoerslang over de weg. De naastgelegen dierenwinkel annex drankenhandel heeft tijdens de brand roet en waterschade opgelopen.

Update 20:05 Brand is zo goed als uit, wel is er voor de nabluswerkzaamheden veel water nodig… Uit voorzorg is Enexis ter plaatse gekomen en moeten een vijftal woningen aan de Veenstraat en Dorpsweg het even zonder stroom doen.

Brand Mulder rijwielhandel2