Brand Slagersweg loopt met sisser af (video)

Snel optreden brandweer voorkomt uitbreiding schoorsteenbrand

Brunnepe werd vanmorgen opgeschrikt door loeiende sirenes die van brandweerwagens afkomstig bleken te zijn. Aan de Slagersweg was een brand uitgebroken. Ofschoon die niet uitslaand was, werd er toch met groot materieel uitgerukt. Het bleef beperkt tot een schoorsteenbrand.

Kort na tien uur kwam de melding binnen waarop de brandweer van IJsselmuiden met grote spoed uitreed. De aanrijtijd naar Brunnepe is vanuit IJsselmuiden net iets korter waardoor de wijk daarbij is ingedeeld. Vanwege de stremming van de Noordweg rukte er echter ook een eenheid van Kampen uit. De brand bleek in de schoorsteen te woeden en was snel onder controle. De schoorsteen werd vanaf de hoogwerker geveegd waarmee het brandende materiaal verwijderd werd. Henk Peelen heeft de veegactie duidelijk gefilmd (zie onderaan).
brand SlagerswegVeel buurtbewoners kwamen kijken en het was krap manoeuvreren in de smalle straten van de oude wijk. Menige groet van herkenning werd uitgewisseld tussen buurtbewoners en brandweer. Voor de trouwe theaterbezoeker was er tussen de brandweerlieden het gezicht van Kevin Bremer te ontwaren. De technicus van de Stadsgehoorzaal had ruim een jaar geleden een oefening voor de jeugdbrandweer georganiseerd bij zijn andere werkgever (zie onderaan). Bij zijn video-opname op YouTube, die onder dit artikel geplaatst is, meldt Henk Peelen dat “de schoorsteen van de houtkachel naar verluidt 10 jaar niet geveegd was. De troep kwam naar beneden en brak door de kachelruitjes heen de kamer in, en zette de kamer vol rook.”

brand SlagerswegTijdens Oud & Nieuw was de opgebroken Noordweg ter hoogte van de Buitenhaven tijdelijk opengesteld voor calamiteiten (zie onderaan) maar inmiddels zijn de bouwhekken weer gesloten. De bevelvoerder vanochtend gaf aan dat net zo lief te zien om verwarring over openstelling te voorkomen. De sneeuw en ijzel leken het de hulpdiensten niet al te moeilijk te maken maar enkele jeugdbrandweerlieden hadden toch zakken strooizout gebracht waarmee de Slagersweg werd gepekeld. Als brandweerman moet je van alle markten thuis zijn.

brand SlagerswegZie ook:
112-melding Slagersweg 11
Jeugdbrandweer rukt uit voor Stadsgehoorzaal (video)
Noordweg tijdelijk open voor hulp (tweet)


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*