Brandweer-konvooi vertrokken naar Oekraïne

Maandagmorgen om 00:30 is het brandweerkonvooi vanuit IJsselmuiden vertrokken voor de ruim 1700 kilometer lange reis naar Oekraïne.

Vanaf het terrein van Wezenberg Transport konden familieleden, vrienden en uiteraard brandweercollega’s afscheid nemen van de chauffeurs, welke de rit naar Oekraïne maken. Zaterdagavond is de eerste vrachtwagen met autoladder en motorspuitaanhanger al vertrokken. Maar vanmorgen was het tijd voor het brandweerkonvooi.

De rit is verdeeld in 2 delen, de eerste 1300 kilometers worden nu gereden. Het konvooi gaat via Passau (D) de grens over om Oostenrijk te doorkruisen naar Hongarije. Vervolgens gaat het konvooi na een korte overnachting in Hongarije dinsdag om 05:00 weer rijden richting Oekraïne. De verwachte aankomst in Oekraïne zou dinsdagmiddag omstreeks 12:00 zijn.

In elke brandweerwagen zijn 2 chauffeurs, welke elkaar afwisselen tijdens de rit. Omdat het om een humanitair konvooi gaat, hoeft men ook geen rekening te houden met de rusttijden, zoals deze wel in de reguliere transportsector gelden.

KampenOnline wenst de chauffeurs een goede, veilige reis en vooral ook een veilige thuiskomst.

Beelden: MFB fotografie & Video.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.