woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Home112-NieuwsBrandweer rukt uit voor schoorsteenbranden in Kampen en IJsselmuiden

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbranden in Kampen en IJsselmuiden

-

Vandaag zijn de brandweer van Kampen en IJsselmuiden beide gealarmeerd voor schoorsteenbranden in Kampen en IJsselmuiden. Omstreeks 12:20 was de brandweer van Kampen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de nijverheidsstraat, en om 20:39 zijn de tankautospuit van IJsselmuiden en de hoogewerker van Kampen gealarmeerd.  Dit keer voor een schoorsteenbrand aan de Kreeft in IJsselmuiden.

Ter plaatse aan de nijverheidsstraat in Kampen waren de vlammen vanuit de schoorsteen duidelijk zichtbaar. De brandweer heeft de brand aldaar van beneden bestreden. Nadat het vuur gedoofd was, heeft de brandweer het rookkanaal geveegd.

Tekst gaat verder onder de foto’s:

Foto: Mitchell Boswijk.
Foto: Mitchell Boswijk.
Foto: Mitchell Boswijk.

Aan de kreeft in IJsselmuiden was de brand minder hevig dan eerder in Kampen, daar was de schoorsteenbrand sneller onder controle, en is ook het rookkanaal geveegd door de brandweer.

In deze periode wordt de haard meer aangestoken dan in andere jaargetijden, daarnaast wordt er ook meer hout gestookt om de hoge gasprijzen te ontzien. Op de website van de brandweer staan tips en trucs om de kans op een schoorsteenbrand te verkleinen. Ook staat daar wat zelf aan een schoorsteenbrand gedaan kan worden. Meer informatie vindt u hier: https://www.brandweer.nl/onderwerpen/schoorsteenbrand/

De hoogwerker uit Kampen heeft ondersteund bij de schoorsteenbrand in IJsselmuiden. Foto: Mitchell Boswijk.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen