Brandweerwagens veilig aangekomen in Oekraïne

Foto: Brandweer Oekraïne.

Zojuist deelde Burgemeester Sander de Rouwe op Facebook het bericht dat het brandweerkonvooi vanuit IJsselmuiden veilig is aangekomen in Oekraïne, en de wagens zijn overgedragen aan de lokale autoriteiten. 

Na veel voorbereiding én een lange rit van meer dan 1700 kilometer, was het vandaag zo ver: De aflevering van brandweerwagens in Oekraïne. Na een korte ceremonie én uitgebreide instructie van de afgeleverde voertuigen en materialen, zijn de voertuigen overgedragen aan de lokale brandweer.

Burgemeester Sander de Rouwe is vol lof in zijn bericht: ‘De vloot van veiligheid en brandbestrijding is aangekomen! Hulde aan alle mensen, brandweerkorpsen en veiligheidsregio’s in Nederland die hieraan mee gewerkt hebben. Veel dank Jan ten Berge voor je aanstekelijke en levensreddende initiatief vanuit IJsselmuiden’

De Oekraïnse autoriteiten melden: ‘De brandweerwagens zullen dienen om de eigendommen van burgers tegen brand te beschermen, en indien nodig worden ze naar garnizoen in het noorden van Oekraïne gestuurd’. Ook bedanken zij natuurlijk de Nederlandse Brandweer, en in het bijzonder de Brandweer IJsselmuiden, welke deze humanitaire missie mogelijk hebben gemaakt.

Initiatiefnemer Jan ten Berge heeft de wagens officieel overgedragen aan de Oekraïnse Brandweer. Foto: Brandweer Oekraïne

 

Chauffeur Simon geeft instructies voor het gebruik van de autoladder. Foto: Brandweer Oekraïne.

Meer foto’s zijn te zien op de facebookpagina van de Oekraïnse autoriteiten:

Een reisblog van de rit werd gedeeld door de Brandweer IJsselmuiden:


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.