zondag, september 8, 2024

HomeRegiosportBrenn de Lange schiet KHC naar de volgende ronde van de nacompetitie

Brenn de Lange schiet KHC naar de volgende ronde van de nacompetitie

-

Het 1e elftal van KHC reisde zaterdagmiddag af naar het verre Lichtenvoorde voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie. De ploeg moest het opnemen tegen Longa’30, dat 14e eindigde in de 4e divisie. KHC had het niet gemakkelijk, mede doordat ze zonder Jonathan van Marle en Wail Doufikar moesten spelen.

De wedstrijd begon echter uitstekend voor KHC. Al na 18 seconden werd Boaz Smits aangetikt binnen het strafschopgebied, waarna Leroy Knol de penalty benutte. Longa’30 ging daarna volop in de achtervolging en creëerde meerdere gevaarlijke kansen. Halverwege de eerste helft maakte Thom Berendsen de gelijkmaker na een fout op het middenveld van KHC. Ondanks de schrik herpakte KHC zich en kreeg het enkele goede kansen om opnieuw op voorsprong te komen, maar de ruststand bleef 1-1.

In de tweede helft bleef de wedstrijd gelijk opgaan, met goede aanvallen van beide teams. Enkele minuten na rust kwam KHC opnieuw op voorsprong. Na een lange inworp van Nick Notrot kopte Leroy Knol de bal door naar Burak Alp, die knap de 1-2 scoorde. Longa’30 moest wederom in de achtervolging en kwam na slordig uitverdedigen van KHC in de 59e minuut op 2-2, opnieuw dankzij Thom Berendsen.

De rest van de wedstrijd leek af te stevenen op verlenging, en ondanks de vermoeidheid van de spelers ging het door op het warme kunstgrasveld. Kansjes waren er voor beide teams, maar het duel leek richting strafschoppen te gaan. Tot de 118e minuut, toen Boaz Smits met een schijnbeweging de bal panklaar legde voor Brenn de Lange, die met een verwoestend schot de bal in de linker benedenhoek schoot. Dit beslissende doelpunt bracht KHC naar de volgende ronde.

Het eindsignaal van scheidsrechter Willem Kluijntjes uit Zuijlichem klonk als muziek in de oren voor KHC. De vreugde was groot bij de spelers en supporters, die hun emoties de vrije loop lieten na deze spannende wedstrijd. KHC kan zich nu opmaken voor de volgende ronde van de nacompetitie.

Foto’s: John Zoetebier