Brezo/KBS Set Up doet zichzelf te kort tegen E.V.V.

Set Up - EVV H1

IJsselmuiden 28 februari – De volleyballers van Brezo/KBS Set Up hebben zichzelf afgelopen zaterdag te kort gedaan. In IJsselmuiden was E.V.V. uit Elburg, de nummer 4 in de 2de divisie, met 1-3 te sterk.

Na een goede overwinning afgelopen week tegen Reflex, wilde Set Up weer met dezelfde passie en hetzelfde niveau het veld in. Dat lukt in het begin van de eerste set nog niet helemaal. De strijd ging gelijk op en richting het eind van de set nam de ploeg uit Elburg een kleine voorsprong. Bij een stand van 18-20 in het voordeel van E.V.V. gebeurde er echter iets curieus.

Set Up maakte na dit punt een opstellingsfout, de verkeerde persoon ging serveren, die pas na de rally en het punt voor Elburg werd geconstateerd. Wat volgde was een minuten lange discussie met de 2de scheidsrechter, waar het verkeerd was gegaan en hoe er nu verder gespeeld moest worden. Wat volgde was echter nog meer bijzonder; de actie van de eerste scheidsrechter. In plaats van op een neutrale manier de situatie op te lossen, kwam hij van zijn stoel, ging hij een bal serveren aan de kant van E.V.V. en deelde hij een dubbele high five uit aan een verbaasde E.V.V. speler.

Dit alles zorgde voor de passie die er nodig was aan de kant van IJsselmuiden. Toen er weer begonnen werd bij een 18-21 stand waren de volgende 6 punten voor Set Up en ook de set ging naar de IJsselmuidenaren:25-22.

De volgende set kon dit worden doorgezet en had Set Up volledige controle. Tot een stand van 23-18 was er geen vuiltje aan de lucht. Met behulp van een aantal wissels en meer servedruk aan de kant van E.V.V. konden de laatste punten echter niet gemaakt worden. Het resulteerde in een spannende ontknoping met setpoints voor beide kanten. Op 27-28 voor E.V.V. was het echter raak voor Elburg: 27-29.

In de derde set was het een gelijke strijd. E.V.V. had het vertrouwen herwonnen en kon een aantal keer punten uitlopen, voor deze elke keer weer werden teruggehaald door Set Up. Tussendoor was er weer een rol voor de scheidsrechters met een aantal dubieuze beslissingen, maar door een aantal eigen fouten van Set Up ging uiteindelijk de setwinst naar E.V.V.: 19-25.

De vierde set was snel voorbij. Na een slecht begin van Set Up, mede door de hoge servedruk van E.V.V., werd er al gauw tegen een grote achterstand aangekeken. Set Up probeerde alles om die achterstand weer in te lopen, maar het leed was al geschied, wat resulteerde in een 16-25 voor E.V.V. en een 1-3 verlies.

Set Up doet zichzelf dus te kort, maar kan met het niveau van de eerste 2,5 set zeker verder bouwen naar de laatste belangrijke wedstrijden van het seizoen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*