HomeRegiosportBrezo/KBS Set Up komt tekort in topper.

Brezo/KBS Set Up komt tekort in topper.

-

CSV H1 - Brezo_KBS Set Up

Op vrijdagavond stond een mooie topper op het programma.
Brezo/KBS Set Up mocht het opnemen tegen CSV uit Zwolle. De nummer 4 tegen de koploper op de ranglijst.

Vooraf hamerde trainer Hans Bruins er onder andere op om fel de wedstrijd in te gaan en kansen af te maken. Iets wat in de beginfase aardig lukte. Beide ploegen starten prima. Daar waar CSV veel ballen wist te scoren over hun veelvuldig scorende passer/lopers, was dit het geval bij Set Up over het midden en diagonaal. Tot aan de 20 werd er prima partij geboden. Directe kansen aan het net werden daarna niet afgemaakt en oplossingen in de aanval werden te weinig gevonden. Dit resulteerde in een 25-22 setwinst voor de thuisploeg uit Zwolle.

Ook in set twee werd prima spel vertoond en het jonge Set Up deed zeker niet onder voor de ervaring van de koploper uit Zwolle. Prima rally’s werden gespeeld. De pass werd echter minder nauwkeurig en weer was het in de eindfase de killersmentaliteit die ontbrak. Een 25-18 winst voor CSV.
Wilde Set Up nog wat van de wedstrijd maken, dan moest er wel degelijk wat veranderen aan de speelwijze. Coach Bruins stuurde dezelfde mannen met een andere serviceopdracht het veld in. Het aantal fouten van de IJsselmuidenaren bleef stijgen en het wat onsportief gedrag van een enkele speler, richting enkele jeugdige spelers en het wegebbende vertrouwen van Set Up zorgde voor een 25-20 winst en een terechte 3-0 voorsprong voor de heren uit Zwolle.
Met lege handen naar huis gaan was zeker geen optie voor Set Up. Maar al vrij snel werd duidelijk dat Set Up zich neergelegd had bij het verlies. Als Set Up daadkrachtiger was geweest dan had het zichzelf zeker kunnen belonen. Terecht verloren van een op alle fronten beter en meer ervaren team.

Voor de IJsselmuidenaren zit er niets anders op dan de ruggen rechten, hard trainen en er volgende week weer staan tegen Leevoc uit Leeuwarden.
Zaterdag 21 november 19:00 uur  “Oosterholthoeve” in IJsselmuiden.