vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportBrezo/KBS Set Up thuis niet goed genoeg

Brezo/KBS Set Up thuis niet goed genoeg

-

Wat op papier een leuke wedstrijd zou moeten worden is dat geen moment geweest. De nummer 4 (Brezo/KBS Set Up) tegen de nummer 5 (Bas Autowas / Westenholte) op de ranglijst van de Derde Divisie B.

2016-02-06 - Brezo_KBS Set Up - Bas Autowas_V H1
De laatste weken heeft trainer/coach Hans Bruins geen voltallige selectie tot zijn beschikking. Maar liefst vijf spelers ontbraken. Joël Klooster en Marc Verbaan uit het tweede waren bereid gevonden bij de selectie aan te sluiten. De eerste set begon Brezo/KBS Set Up zeer matig. Daar op de trainingen de passers met zeer lastige services alle hoeken van het veld te zien krijgen, was daar tijdens de wedstrijd zeer weinig van te merken. Set Up grossierde in een groot aantal servicefouten. Hierdoor kon Bas Autowas vrijuit spelen en naar hartenlust de blokkering en verdediging van Brezo/KBS Set Up onder vuur nemen. Daarnaast vergat Brezo/KBS dat blokkeren ook een onderdeel van het spelletje was. Een terechte 20-25 nederlaag in de eerste set.

Dit moest in de tweede set anders tegen deze tegenstander, die overigens hun eigen spelletje zeer goed op orde hadden. De foutenlast bij Set Up bleef enorm hoog op alle fronten, tel daar het ongeloof in de groep bij op en er stond vrij snel een achterstand op het bord. Halverwege werd Joël Klooster gebracht en hij viel verdienstelijk in. Hans riep zijn jongens tot de orde en hamerde op meer servicedruk en een lagere foutenlast. De IJsselmuidenaren wisten hier grip op te krijgen en wisten de achterstand weg te werken tot een punt. Helaas werd de eindsprint net te laat ingezet en werd er met 23-25 verloren.

De derde set was de minste van allemaal. Ook hier werd fout op fout gemaakt en miste de volledige overtuiging om te winnen. De wedstrijd werd beslist door Westenholte en teleurstelling bij de heren van Brezo/KBS Set Up. Wederom een terecht verlies in de set 17-25.

Wellicht dan de laatste set en een punt in eigen huis houden. Set Up bracht het percentage eigen fouten omlaag, er werden minder servicefouten gemaakt en bij Westenholte was de puf eruit. Met 25-22 wist Set Up nog een punt te pakken na een erg slechte wedstrijd. Een wedstrijd om snel te vergeten. Hard trainen en over twee weken uit bij tegenstander Turfstekers Drachten laten zien wat wel kan.