vrijdag, april 19, 2024

HomeRegiosportBrezo/KBS Set Up wint van SVI.

Brezo/KBS Set Up wint van SVI.

-

Zaterdag  was S.V.I. de tegenstander van Brezo/KBS Set Up in de “Oosterholthoeve”. SVI had vorige week bekeken hoe Set Up het beste te bestrijden was en hebben dit toegepast in de onderlinge wedstrijd.
Met servicedruk nam Brezo/KBS Set Up al snel afstand van S.V.I. Er werd een gat van vijf punten geslagen. Toch werd dit te makkelijk opgevat, waardoor S.V.I. gedurende de set dichterbij sloop. Set Up werd op tijd bij de les geroepen door coach Hans Bruins. Uiteindelijk werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven en Brezo/KBS Set Up won met 25-22

setup
Ook de tweede set was het Brezo/KBS Set Up dat sterker startte. Echter halverwege de set voerde S.V.I. de servicedruk wat op en kwam de pass in het gedrang.
De IJsselmuidenaren kwamen deze set niet meer onder deze druk vandaan en dit was terug te zien aan de motivatie. Geen overtuiging en geen lef meer waren het resultaat van een zeer slechte set aan IJsselmuider kant. Een terecht verlies van 13-25.

De derde set liet Brezo/KBS Set Up zien waar het toe in staat was. Mark Flier werd als diagonaalspeler ingebracht. Servicedruk werd er geleverd, blokkerend de nodige ballen gepakt. En ook na de ballen die verdedigd werden, had de spelverdeler de aanvallers voor het uitkiezen. Hans Bruins bracht Joël Klooster die de set uit kon spelen. Een overtuigende set voor de mannen van Hans Bruins, 25-9.
De vierde set, een belangrijke set en met deze gedachte startte Set Up scherp aan de vierde set. Er werd minder overtuigend gespeeld dan de derde set, echter goed genoeg om de voorsprong te behouden. Maar halverwege de set kwam S.V.I. steeds dichterbij. Brezo/KBS Set Up werd slordiger en op alle fronten werden punten weg gegeven. Na een gelijke stand van 20-20 was het S.V.I. dat de voorsprong pakte en op 21-23 kwam. Een aantal goede services en scherpte aan het net zorgden voor een gelijke stand van 23-23. Een ‘gestolen’ bal en een ketser van de libero van S.V.I. zetten een 25-23 en daarmee een terechte 3-1 zege voor Brezo/KBS Set Up op het bord.

Geen hoogstaande wedstrijd. Wel een wedstrijd waarin IJsselmuiden heeft laten zien waar het toe in staat is, maar ook hoe ver men door de ondergrens kan zakken.
Brezo/KBS Set Up kan zich nu oprichten voor de bekerwedstrijd van a.s. woensdag in Zwartsluis en komende zaterdag vervolg zal geven tegen de reserves uit en in Sneek.