Brons voor Juniorteam Oranje op het NK Runner-up Twirl

Almere – dit weekend werden er in het Topsportcentrum in Almere de Nederlands Kampioenschappen Runner-up twirl door de NBTA georganiseerd. Oranje was tijdens dit weekend met meerdere deelnemers vertegenwoordigd om mee te strijden naar de titel Nederlands Kampioen Runner-up 2015.

twirl oranje
Op zaterdag 12 december kwamen de junioren van Show en Drumfanfare Oranje in actie. Na weken van zenuwen en keihard trainen, was het dan eindelijk zover. Het juniorenteam kwam in een deelnemersveld met nog 7 andere teams als 5e in actie. Ze lieten een goed optreden zien en hebben uiteindelijk heel erg goed gescoord en konden in hun categorie de bronzen medaille in ontvangst nemen. Vol trots stonden ze dan ook op het erepodium.
De volgende dag kwamen de solisten en het duo namens Oranje uit in de verschillende categorieën.
In een groot en sterk deelnemersveld eindigde het duo Kim en Sanne van Dijk met hun duo twirling Runner-up op een mooie 8e plaats. Laura Bastiaannet en Chantal Bouwmeester uitkomend als Preteen Beginner twirling 1-baton eindigde respectievelijk op een 8e en 9e plaats. Miranda Alteveer eindigde met haar twirling 2-baton op een 14e plaats.
Een aantal meiden gaan zich nu voorbereiden op het vervolg van dit Nederlands Kampioenschap en gaan in het weekend van 9 en 10 januari 2016 opnieuw strijden om de titels in de overige categorieën. Oranje zal daar onder andere met het senior dancetwirl vertegenwoordigd zijn.