Buitenkerk weer open voor bezichtiging

Buitenkerk2

De Bovenkerk is al weer geruime tijd open ter bezichtiging. Maar sinds het begin van deze maand zijn ook de deuren van de Buitenkerk geopend voor belangstellenden.

Zijn de toeristen bij de Bovenkerk vooral onder de indruk van de architecturale grootsheid, bij de Buitenkerk zijn ze vooral geraakt door de sfeervolle katholieke inrichting. Maar ook verrast, in het toch overwegend protestantse Kampen zo’n grote en fraaie katholieke kerk aan te treffen; vaak een reden voor een geanimeerd gesprek, met één van de vele vrijwilligers, die het mogelijk maken dat de Buitenkerk in de zomermaanden geopend kan zijn.

Net als vorig jaar, is er iedere zaterdagmiddag en tijdens de Kamper Ui(t)dagen de mogelijkheid, onder begeleiding, de gewelven te bezichtigen. Het is voor velen een bijzondere ervaring om nu eens die ‘andere’, onbekende en veelal niet te betreden kant van een kerk te kunnen en mogen aanschouwen. Voor de gewelven wordt een toegang gevraagd van € 3,= per persoon. Deze opbrengst komt ten goede van het historische Hinzorgel uit 1754, dat dringend restauratie behoeft.

Daarnaast is er, zoals ieder jaar, een kleine expositie in de kerk ingericht. Dit jaar staan, onder de titel Santenkraam heiligen centraal. Naast beelden van heiligen, zijn ook meerdere reliekhouders en relieken van heiligen ten toon gesteld. Ook zijn er handschriften en drukwerken te bewonderen, waarin heiligen worden genoemd of worden beschreven

De Buitenkerk is tot en met Open Monumentendag (12 september) voor bezichtiging geopend: dinsdag t/m vrijdag van 10.30-16.30 uur; maandag en zaterdag van 13.00-16.30 uur


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*