zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurBurgemeester onthult Steur

Burgemeester onthult Steur

-

Stadsomroepers in actie voor Kamper trots.

FS140202_03

Foto: Freddy Schinkel

De vernieuwde Kamper Steur wordt tijdens Sail Kampen op zaterdag 19 april om 11.30 uur onthuld door burgemeester Bort Koelewijn. Deelnemers aan het Stadsomroepersconcours zullen de opgelapte reuzenvis luidkeels aankondigen.
De Steur is hoofdrolspeler in de bekende Kamper Ui (volksverhaal) over de steur met de bel. Deze grote vis zou eeuwen geleden op het menu van de bisschop komen te staan als hij Kampen zou bezoeken. Door de vis een bel om te hangen, konden de Kampenaren hem volgens hen makkelijk opsporen en vangen.
Zo’n anderhalf jaar lang hebben bedrijven en vrijwilligers zich ingezet om de restauratie onder leiding van eigenaar Jan Peter de Maar uit IJsselmuiden te klaren. “De Steur is klaar voor de onthulling en staat nu op een kar te wachten”, zegt hij trots. “Ik heb nu al een aanvraag voor Dordrecht ontvangen.”
De Steur wordt zaterdag aangelegd bij Café ‘t Ponton aan de IJsselkade. Voor de onthulling zullen de stadsomroepers – die meedoen aan het Stadsomroepersconcours van de EVSDON – de bezoekers van Sail Kampen attent maken op de feestelijke gebeurtenis.
“De Steur in de IJssel is een mooie traditie en hoort bij Kampen”, zegt stadsomroeper Bertus Krabbe, die dit jaar de beste Stadsomroeper van Nederland hoopt te worden. Drie jaar geleden begon hij met een derde plaats op de Nederlandse Kampioenschappen en vorig jaar behaalde hij de tweede plaats. “Dit jaar ga ik voor de titel”, zegt hij ambitieus.
De stadsomroepers gaan de strijd met elkaar aan op het Unieplein. Zij worden afgewisseld door optredens van het IJsselduo en de Dwarsleggers. De prijsuitreiking is om 16.30 uur.
Informatie: www.sailkampen.nl.

Sail Kampen wordt gehouden tijdens de paasdagen van 18 t/m 21 april. In 2010 was het met ruim 200.000 bezoekers het drukstbezochte paasevenement van Nederland. Vanwege het eerste lustrum en een extra uitgebreid programma, verwacht de organisatie dit jaar nog meer bezoekers. Het evenemententerrein op de langgerekte IJsselkade bevindt zich dit jaar – in tegenstelling tot voorgaande jaren – aan beide zijden van de Stadsbrug.
Automobilisten worden al voor Kampen op de hoogte gesteld van parkeerplaatsen inclusief pendeldiensten (beiden tegen betaling). Voor treinreizigers ligt Station Kampen op loopafstand en vanaf Station Kampen-Zuid rijden ook pendeldiensten.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen