CBS Mastenbroek helpt Oekraïne

Op initiatief van 2 leerlingen startte CBS Mastenbroek een tijdje geleden een flessenactie voor Oekraïne. De leerlingen wisten met hun creativiteit en enthousiasme veel lege flessen binnen te halen. De actie werd zelfs uitgebreid met nieuwe initiatieven. Zo werd er op de vrijmarkt in Genemuiden touwtje gesprongen voor prijzen en werden flesjes water verkocht op een mooie zonnige middag bij de pont naar Zwartsluis. Al met al een mooie actie.

Afgelopen dinsdag werd de actie afgesloten en de opbrengst bekend gemaakt. Cor Ploeg van de stichting Help Zhitomir mocht een cheque in ontvangst nemen van ruim 700 euro. Cor heeft de kinderen verteld hoe de Stichting Help Zhitomir is ontstaan en wat zij op dit moment aan noodhulp bieden in Oekraïne. Stichting Help Zhitomir zal het opgebrachte geld besteden aan het transport van voedsel en medicatie naar Oekraïne voor mensen die in oorlogsgebied leven, maar niet kunnen vluchten, zoals ouderen en mensen met een beperking.

We hopen dat de oorlog snel voorbij is, maar tot die tijd zal deze noodhulp nog heel hard nodig zijn. Wilt u ook doneren? Dat kan via https://www.helpzhitomir.nl/doneren/

Benieuwd naar deze daadkrachtige kleine school met leerlingen uit Mastenbroek, Genemuiden, Kampen en Zwolle?
https://cbsmastenbroek.nl


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*