zaterdag, april 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeIngezondenCDA: zorgen over forse toename kosten Sail Kampen

CDA: zorgen over forse toename kosten Sail Kampen

-

Het CDA maakt zich zorgen over de forse kostenstijging waarmee de vrijwilligers die Sail Kampen organiseren geconfronteerd worden. Eerste Kamerlid Theo Rietkerk uit Kampen wil daarom opheldering van de regering. Rietkerk: “Het kan niet zo zijn dat een stapeling van regels zo’n evenement de das omdoet.”


Van 29 maart tot en met 1 april vindt Sail Kampen plaats; één van de tien grootste evenementen van Nederland. Ruim tweeduizend vrijwilligers zetten samen de schouders eronder. “Het is prachtig dat al die vrijwilligers aandacht vragen voor het maritieme erfgoed door de organisatie van Sail Kampen op zich te nemen. Wij hebben veel waardering voor hun inzet”, zegt Eerste Kamerlid Theo Rietkerk (CDA).


Het CDA hecht eraan dat de Sail-activiteiten ook in de toekomst door kunnen gaan. “Het is een prachtig visitekaartje voor onze Hanzestad”, zegt Rietkerk. De toekomst van Sail Kampen lijkt echter onder druk te komen staan. De vrijwilligers worden namelijk geconfronteerd met een forse kostenstijging in vergelijking met de vorige editie in 2018. Zij luiden de noodklok. “Dit speelt niet alleen in Kampen, maar ook bij de organisatie van bijvoorbeeld DelfSail en Sail Vlissingen”, weet Rietkerk.


Rietkerk wil graag weten waar de forse kostenstijging in Kampen, Delfzijl en Vlissingen vandaan komt. Hij heeft daarom vragen gesteld aan de regering. “Het CDA ziet een risico voor de langere termijn. De kosten kunnen zo hoog worden dat de organisatie van de Sail-activiteiten in gevaar komt. Terwijl het onderdeel is van het Nationale Maritieme Erfgoedbeleid, met onder andere de Bruine Vloot, de botters en andere oudere zeilschepen. Het kan niet zo zijn dat een stapeling van regels zo’n evenement de das omdoet.”


Het CDA heeft de regering onder andere gevraagd welke landelijke wet- en regelgeving kan zorg voor de opgelopen kosten. Ook wil het CDA weten welke provinciale en/of gemeentelijke regels zorgen voor de kostentoename en of er sprake is van een stapeling van regels. Het CDA wil binnen vier weken antwoord van de regering.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen