vrijdag, april 19, 2024

HomeRegiosportCollectieve off-day korfballers DOS Kampen

Collectieve off-day korfballers DOS Kampen

-

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben zichzelf in Purmerend een slechte dienst bewezen. Tegen het tot zaterdag nog puntloze BEP speelde DOS een kansloze wedstrijd en verloor verdiend met 22-16.

korfbal2
Het zijn de duistere krachten in de sport, die soms zorgen voor bijzondere wedstrijden. Normaal gesproken zou je zeggen dat BEP en DOS aan elkaar gewaagd zijn. Daar was in Purmerend niets van te zien. Het leek wel of DOS een collectieve off-day had, want eigenlijk haalde bij de Kampenaren niemand het normale niveau.
Misschien lag het aan de lange heenreis, want door allerlei wegopbrekingen duurde het liefst twee uur voordat de Kampenaren bij Bep waren gearriveerd. Ook het ontbreken van André Beens, werk, speelde zeker mee. Maar dan nog heeft de selectie zoveel kwaliteit, dat het op zijn minst kans moet zien om BEP goed tegenspel te bieden en mogelijk zelfs de wedstrijd naar zich toe kan trekken.
DOS speelde voorspelbaar. Veel individuele duels werden verloren, omdat de thuisploeg tijdig wist waar de bal heen zou gaan of welke actie er werd voorbereid. De bal ging in een laag tempo rond en zo was de verrassing in de Kamper aanval vaak afwezig.

BEP startte wel goed en zette met goed combinatiespel de Kamper verdediging onder druk. De thuisploeg stond al snel voor en omdat aan Kamper zijde ook de afronding ondermaats was, zo werden er onder meer drie strafworpen gemist, was het logisch dat BEP bij rust ruim leidde: 12-8.
Vlak voor rust kreeg DOS nog een tegenslag te verduren. Patrick van de Rozenberg moest met een kuitblessure naar de kant. Dennis van Putten kwam voor hem in het veld.
In de tweede helft werd er door DOS harder gewerkt. Dat leverde wel meer strijd op, maar niet meer treffers. BEP kon de voorsprong makkelijk consolideren en tegen het eind van de wedstrijd zelfs uitbreiden naar zes doelpunten. Ook het inbrengen van Esther Hamberg, Rick van Wijngaarden en Rosalie Korteschiel zorgde niet voor een ommekeer in de wedstrijd.
Met 22-16 konden de Kampenaren naar Kampen terug. “Een keer verliezen is niet erg”, zei trainer-coach Jan Wiegers na afloop, “maar de manier waarop wij nu een wedstrijd weggaven stemt wel tot nadenken. Er ging teveel mis om dit onbesproken te laten. We zullen deze week de koppen bij elkaar steken om te kijken hoe we dit als een incident kunnen afdoen. We moeten beter en we kunnen ook beter.”

Doelpunten DOS: Matthijs Bastiaan 6x, Linda van Keulen, Iris van Bruggen en Rick van Wijngaarden 2x, Daniël Lewerissa, Nynke Links, Dennis van Putten en Esther Hamberg 1x