Column Alice de Ruiter: Hart voor Burkina

Alice de Ruiter, woonachtig in Kampen, neemt u in haar columns mee naar Ouagadougou, Burkina Faso.

Mag ik mij even heel kort voorstellen? Mijn naam is Alice de Ruiter. Naast mijn gezin en huishouden zet ik mij al meerdere jaren in voor onze medemens in 1 van de armste landen ter wereld, Burkina Faso, West-Afrika. Met behulp van een local, hebben wij eind 2020 een heel nieuw project op kunnen starten in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, genaamd Hart voor Burkina.

Heel kort omschreven wat wij doen: onderwijs en evangelisatie zowel door woord als in daad aan kinderen en volwassenen in samenwerking met lokale kerken. Daarnaast dragen wij , wanneer in ons vermogen ligt, bij aan de bouw van een nieuw kerkgebouw. In mijn columns hoop ik u meer te vertellen en te laten zien over wat wij doen onder de allerarmsten in Burkina Faso.

Hart voor Burkina, de naam zegt het al. Mijn hart ligt bij de mensen in dit land. Een land waar ik tijdens mijn verblijven eigenlijk alleen maar ellende en extreme armoede heb gezien. Daar komt bij dat het land sinds enkele jaren geteisterd wordt door terroristische aanslagen, maar toch zou ik graag voor langere tijd die kant op willen gaan, om me daar elke dag praktisch voor onze medemens in nood in te kunnen zetten, maar ja….. als mijn man dat ( nog ) niet wil….. dan doe ik vanuit Kampen wat in mijn vermogen ligt voor het project op zo’n 6000 km hier vandaan en reizen we af en toe voor een werkbezoek naar Burkina.

Op dit moment ben ik me ook aan het voorbereiden op een werkbezoek en hoop ik deze maand naar Burkina Faso te gaan. Het wordt de eerste keer dat ik helemaal alleen ga.

Spannend? Ja en nee. Ja, vanwege de overstap op het vliegveld in Parijs goed te maken en nee, omdat we in Burkina inmiddels relaties op hebben gebouwd, die er voor me zullen zijn vanaf de aankomst in tot het vertrek vanuit Burkina Faso.

In mijn volgende column kunt u lezen over mijn ervaringen tijdens dit werkbezoek. Vindt u het leuk om mijn reis te volgen? Internet-verbinding is niet vanzelfsprekend in een land als Burkina, maar indien mogelijk zal ik tijdens mij verblijf , regelmatig wat posten via onze Facebook pagina Hart voor Burkina. Meer informatie over wie we zijn en wat we doen is ook te vinden via www.hartvoorburkina.nl .

 


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.