donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeColumnsColumn Centurion - Bea bedankt..

Column Centurion – Bea bedankt..

-

Centurion klein
“Bea bedankt…”

Dat zong het Nederlandse volk bij de troonsafstand van koningin Beatrix. Uit alle publicaties en documentaires komt naar voren dat Beatrix een geweldige koningin is geweest, die boven de partijen stond en voor stabiliteit heeft gezorgd. Slechts één keer was ze niet neutraal en liet ze zich in bedekte termen uit tegen de PVV en Geert Wilders. (Overigens zonder die namen te noemen.) Dit tot woede van Geert Wilders, die al (radicale) vijanden genoeg heeft.

Politieke vrienden en vijanden in de Tweede Kamer maakten hiervan dankbaar gebruik met als gevolg dat de koningin bij het sluiten van de markt  haar belangrijke rol bij de kabinetsformatie is kwijtgeraakt. Het parlement wijst voortaan zelf (in)formateurs aan. Troonopvolger koning Willem Alexander is zodoende een aanzienlijke invloed kwijtgeraakt. Dat is jammer, want gezien het haastige broddelresultaat bij de totstandkoming van het huidige kabinet is er geen sprake van een verbetering. Koning Willem Alexander en koningin Maxima liggen goed in de markt bij het Nederlandse volk. (Het republikeins Genootschap heeft dan ook geen schijn van kans om nu een hetze tegen het koningshuis op poten te zetten.) De kennismakingsrondreis door delen van Nederland toont aan dat de koning en zijn vrouw populair zijn.

In 2017 zijn er de Internationale Hanzedagen in Kampen. Dat is een geweldig gebeuren en betekent een enorme promotie voor de Hanzestad Kampen. Aan burgemeester Koelewijn de eer om nu al contacten te leggen, opdat in 2017 de koninklijke familie de Hanzestad Kampen bezoekt. En een boottocht op de Kamper Kogge zal door koning Willem Alexander, koningin Maxima en de prinsesjes ongetwijfeld gewaardeerd worden.

Centurion.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen